MHP’li belediye güreş şampiyonunun 1 milyon liralık kemerini vermedi

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 12:01 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 12:01 pm

Adana’da MHP’li Karaisalı Belediyesi, yağlı güreş şampiyonası düzenledi. Belediyenin düzenlediği etkinlikte üç defa şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı’na bir milyon liralık altın kemeri verilmedi. Bölükbaşı, konuyu yargıya taşıdığını belirtirken, “Ortada büyük bir yolsuzluk söz konusu” dedi. 

Adana MHP’li Karaisalı Belediyesi’nin düzenlediği yağlı güreş şampiyonasında üst üste üç şampiyonluk kazanan İbrahim Bölükbaşı’na altın kemer verilmedi. 910 gram, 24 ayar değerinde olan altın kemerin verilmesi için belediyeye dava açan Bölükbaşı’nın mahkemesinin dördüncü duruşması 1 Eylül’de görülecek.

“YOL PARASI BİLE VERMEDİLER”

Konuyla ilgili BirGün’den Ahmet Can Sarıkaya’ya konuşan; Bölükbaşı, kemerin değerinin 1 milyon TL’yi aştığını belirterek, ‘‘Kemerimi istediğimde bana kemerin kendilerinde olmadığını söylediler. Hakkımı alamadım. Turnuvaya katılan sporculara normalde içinde yol parası da dahil olmak üzere belirli bir ücret verirler, bana onu bile vermediler’’ diye konuştu.

 

Karalar’dan kendisine hain diyen üyeye! Keserim mikrofonunu

KEMER ORTALIKTA YOK!

MHP’li Karaisalı Belediyesinin kendisini mağdur ettiğini belirten başarılı sporcu, ‘‘Bana kemeri veremeyeceklerini böyle bir bütçelerinin olmadığını söylüyorlar. Kemerin nereye kaybolduğunu söylediğimde ise bir yanıtları yok. Ortada büyük bir yolsuzluk söz konusu’’ ifadelerini kullandı.

“BENİ YENMESİ İÇİN İRAN’DAN SPORCU GETİRDİLER”

Belediye çalışanlarının kendisinin önüne geçmek için çalıştığının öne süren  Bölükbaşı şunları söyledi: ‘‘Beni yenmesi için İran’dan sporcu getirdiler. Belediye başkanı diğer sporcuya beni yendiği takdirde 80 bin TL vereceğini söylemiş. Neden böyle bir tavır takınıyorlar anlamıyorum.’’

FEDERASYONDAN BELEDİYEYE: DERHAL VERİN

Türkiye Güreş Federasyonu’nun kendisini haklı bulduğunu söyleyen İbrahim Bölükbaşı, ‘‘Federasyondan kemerin derhal verilmesine dair belediyeye yazı gitti. Ancak ona da yanıt vermediler. Bu insanlar güvenilmez insanlar’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

Dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince ihale ile satın alınarak MHP’li Karaisalı Belediyesi’ne teslim edilen altın kemeri tüm çabalarına rağmen teslim edilmeyen İbrahim Bölükbaşı konuyu yargıya taşıdı. Görülen üç duruşmada karar çıkmazken, 1 Eylül’de yeniden görülecek duruşmada Ankara’dan atanan bilirkişi raporu mahkemeye sunulacak.