MHP vekili maden faciasında Sayıştay raporlarını gündeme getirenleri hedef aldı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 1:29 am - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 1:29 am


Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı maden ocağındaki patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. Maden faciasında Sayıştay'ın 2017 ve 2019 raporlarındaki uyarılarına rağmen harekete geçilmediği iddiası büyük tepki topladı. Facianın ardından raporlar gündeme gelirken yaşamını yitiren madenci yakınları uzun süredir ocakta gaz kokusu olduğunu söyledi.


TBMM Genel Kurulu’nda konuşan MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Sayıştay raporlarını gündeme getirenleri hedef aldı. Durmaz şunları sarf etti:

"Henüz acılarımız çok tazeyken, henüz patlama yeni olmuşken, henüz işçilerimiz toprak altından bile çıkarılmamışken Sayıştay’ın 2017 ve 2019 raporlarında Amasra Müessese Müdürlüğü’yle ilgili bölümleri birdenbire servis edip suçlu ve sorumlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır. Yaklaşık iki asra yaklaşan bir deneyime sahip olan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve tecrübeli personeli, Sayıştay raporlarının sonucunda ne yapmaları gerektiğini ve hangi tedbirleri alacaklarını elbette hepimizden daha iyi bilmektedir. Burada Sayıştay raporlarını es geçtiğimiz, denetim faaliyetlerini görmezden geldiğimiz kesinlikle düşünülmesin, aksine gerekli tahkikatın yapılarak varsa eksik, hata veya ihmallerin tespit edilmesini, sorumluların da hukuk önüne çıkarılmasını herkesten fazla istemekteyiz"


" />

MHP vekili Sadir Durmaz, Bartın’daki maden faciasında Sayıştay raporlarındaki uyarları gündeme getirenleri hedef aldı. Durmaz, “İlgili bölümleri birdenbire servis edip suçlu ve sorumlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağındaki patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. Maden faciasında Sayıştay’ın 2017 ve 2019 raporlarındaki uyarılarına rağmen harekete geçilmediği iddiası büyük tepki topladı. Facianın ardından raporlar gündeme gelirken yaşamını yitiren madenci yakınları uzun süredir ocakta gaz kokusu olduğunu söyledi.

AKP Bartın Vekili Tunç’tan maden faciası açıklaması: Bir yerlerde eksiklik var

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Sayıştay raporlarını gündeme getirenleri hedef aldı. Durmaz şunları sarf etti:

“Henüz acılarımız çok tazeyken, henüz patlama yeni olmuşken, henüz işçilerimiz toprak altından bile çıkarılmamışken Sayıştay’ın 2017 ve 2019 raporlarında Amasra Müessese Müdürlüğü’yle ilgili bölümleri birdenbire servis edip suçlu ve sorumlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır. Yaklaşık iki asra yaklaşan bir deneyime sahip olan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ve tecrübeli personeli, Sayıştay raporlarının sonucunda ne yapmaları gerektiğini ve hangi tedbirleri alacaklarını elbette hepimizden daha iyi bilmektedir. Burada Sayıştay raporlarını es geçtiğimiz, denetim faaliyetlerini görmezden geldiğimiz kesinlikle düşünülmesin, aksine gerekli tahkikatın yapılarak varsa eksik, hata veya ihmallerin tespit edilmesini, sorumluların da hukuk önüne çıkarılmasını herkesten fazla istemekteyiz”

 

RTÜK’ün TELE1’i karartma planına karşı Merdan Yanardağ’dan direniş çağrısı!