MHP Ömer Halisdemir’in ismini silen belediyedeki iki meclis üyesini ihraç etti

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 7:24 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 7:24 pm

Sulusaray Belediye Meclisi’nde alınan ‘Ömer Halisdemir Caddesi’ kararı ve Tokat Valiliği’nin kararı üzerine MHP iki belediye meclisi üyesini partiden ihraç etti.

Sulusaray Belediyesi ağustos ayı belediye meclis toplantısında, meclis üyelerinin oy çokluğu ile ilçede bulunan 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin bulunduğu caddeye, ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapan Şahin Hasgül’ün isminin verilmesi kararı alındı.

Olayın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Tokat Valiliği kararı iptal ederek, “Belediye Meclis gündeminin 4. Maddesinde ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ isminin değiştirilmesi kararı Valilik Makamının 07.10.2023 ve 36364 sayılı yazısı ile iptal edilerek eski haline getirilmiştir” açıklamasını yaptı.

MHP Tokat İl Başkanlığı ise, Sulusaray Belediye Meclisi’nin “Ömer Halisdemir Caddesi” kararı ve Tokat Valiliğinin kararı iptal etmesi üzerine Sulusaray belediye meclisinde bulunan iki üyenin parti ile olan bağlantısını kesti. İl başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tokat İli Sulusaray İlçe Belediyesi tarafından ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ne ilişkin olarak şehidimizin isminin yerine söz konusu caddeye başka bir isim verilmesine’ ilişkin alınan karar bugün birçok basın yayın kuruluşunda yer almış ve kamu vicdanını yaralamıştır. Bu talihsiz karar her ne kadar Tokat Valiliği’nin Kamu vicdanını yaralayan ve asla kabul edilmesi 07.10.2023 tarihli ve 36364 sayılı kararı uyarınca iptal edilmiş olsa da; mümkün olmayan bu kararda başka belediye meclis üyeleriyle birlikte imzası bulunan Sulusaray Belediyesi’nin MHP’li iki belediye meclis üyesinin partimizle ilişkilerinin kesilmesine ve istifalarının istenilmesine karar verilmiştir.”

AKP’li belediyenin Ömer Halisdemir’in adını silmesine valilik ‘dur’ dedi