Meteoroloji’den İstanbul uyarısı

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 10:23 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 10:23 am

Marmara Bölgesi’nde İstanbul ve Kocaeli çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Sakarya’nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın birkaç bölgesinde yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Buna göre, sabah ve öğle saatlerinde, İstanbul ve Kocaeli çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Sakarya’nın kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENEN İLLER

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ise, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek. Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır’da 34, Erzincan ve Ağrı’da 31, Kars’ta 26, Erzurum’da 25, Ardahan’da 22 derece olması bekleniyor. Gece en düşük hava sıcaklığı ise Ardahan’da 10, Kars’ta 12, Ağrı ve Erzurum’da 15, Erzincan’da 19, Iğdır’da 20 derece kaydedildi.