Metaverse projelerinde yeni yönelim oyna kazan

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 11:07 am

Tüm dünyada büyük bir etki yaratan Metaverse projelerinde yeni yönelim farklı alanlara doğru kayıyor. Belki de Facebook tarafından ortaya atılan metaverse projesi pek ilgi ile karşılanmayabilir. Yatırımcıların daha çok farklı alanlara yönelme ihtimalleri var.

Metaverse projeleri ile ilgili en fazla sorulan soru kullanıcıların kar elde etmesi hakkında. Blockchain teknolojisi kullanmayan fakat ciddi kar amacı güden şirketler yer alıyor. Kullanıcılar kendilerinin gelir elde edemeyeceği bir metaverse projesinde yer almak istemeyebilir. Bu durum Facebook gibi dev markaları geri planda bırakacak.

Metaverse

ABD içerisinde 1000 kişi ile metaverse araştırması yapıldı. Bu araştırma ile birlikte Facebook gibi markalara bazı kötü haberler geldi. Özellikle merkezi bulunan ve kar amacı güden şirketlere yönelik pek bir talep yok gibi görünüyor.

 

Ankete katılanların çok önemli bir bölümü öncelikle metaverse projelerinin ne zaman ana akım hale geleceğini tahmin etti. Bu tahminlere göre katılımcıların yüzde 49 gibi bir bölümü bu projelerin 4 yıl içerisinde ana akım hale geleceğini düşünüyor. Metaverse projelerinde yeni yönelim ise genellikle oyna ve kazan platformlarına kayıyor.

Metaverse arsalarına Türkiye’den yoğun ilgi!

Birçok kullanıcı metaverse dünyasında zaman geçirip kazanç elde etmek istiyor. Ankete katılanların yaklaşık olarak yüzde 64 gibi bir bölümü gerçek para kazanmaları halinde metaverse oyunlarında günde 3 saatten fazla zaman harcayabileceklerini söylüyor. Böylece gelecekte oyna kazan metaverse projelerinin daha fazla ön planda olacağını görüyoruz.