Meta’da finansal kriz! İşe alımlar durdu tasarruf başladı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 10:31 am - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 10:31 am

Facebook’un ana şirketi Meta, son dönemlerde finansal olarak problemleri yaşıyor. Krize çözüm arayan şirket, çoğu pozisyon için işe alımları durdururken, maliyetleri ise en aza indirme kararı aldı.

WhatsApp, Instagram ve Facebook’u çatısı altında bulunduran teknoloji devi Meta, bir süredir maliyetleri düşürmek için çalışmalar yürütüyor. Şirket, tasarruf politikalarının ardından işe alımları da durdurma kararı aldı.

Financial Times’ın haberine göre; şirket tarafından personellere gönderilen mesajda, Meta’da insan kaynakları başkanı olarak görev alan Lori Goler, cuma günü itibarıyla şirketin işe alımları durduracağını belirtti. Bu karar kaldırılıncaya dek herhangi bir alım yapılmayacağı da belirtildi.

“MALİYETLERİ EN AZA İNDİRECEĞİZ”

Goler, şirketin önemli öncelikleri için bazı ekiplerin büyümeye devam edecek olsa da iç transferlerin de duracağı bir döneme girdiklerini belirtti. Goler, “Maliyetleri en aza indirmeye çalışırken, 2023 bütçemiz tüm ekipler için çok sıkı olacak” dedi.

TİKTOK REKABETİ ŞİRKETİ ZORA SOKTU

Salgınla başlayan yeni dönemde, Meta’nın ana gelir kaynağı olan reklamverenler, harcamalarını azalttı. Ayrıca, ByteDance’in sahibi olduğu popüler video uygulaması TikTok’un da rekabeti Meta’yı zorlu bir döneme soktu.

POPÜLERLİĞİ YENİDEN YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Temmuz ayında CEO Mark Zuckerberg, gelecek yıl boyunca personel sayısındaki büyümeyi azaltmayı planladığını ve küçülme kararlarını bireysel ekip liderlerine devredeceğini açıklamıştı. Ayrıca Meta, krizle baş edebilmek için sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın popülaritesini artırmak adına kısa biçimli video ürünü Reels’i geliştirmenin yanı sıra Metaverse dünyası için de çalışmalarına öncelik verdi.

Meta sahte hesaplara karşı savaşı başlattı

Instagram’dan ‘hikayeler’ kısmına yeni özellik