Merdan Yanardağ’dan selam ve teşekkür

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 9:15 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:29 am

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan ile TELE1 Ana Haber Spikeri Evren Özalkuş, Silivri Cezaevi’nde genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ‘ı ziyaret etti. Yanardağ, TELE1 izleyicileri ile çalışanlarına selam ve teşekkürlerini iletti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 23 gündür hukuksuzca tutuklu.

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan ve TELE1 Ana Haber Spirkeri Evren Özalkuş, Yanardağ’ı cezaevinde ziyaret etti. Yanardağ ziyarette dayanışma gösteren TELE1 izleyicileri ile TELE1 çalışanlarına selam ve teşekkürlerini iletti.

Taylan ziyareti bugünkü ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında şöyle anlattı: “Ben ikinci kez bir cezaevine gittim ama içerisine ilk kez girdim. Daha önce yine Merdan Yanardağ’ı Ergenekon kumpası sürecinde Muğla Cezaevi’nde ziyaret etmiştim. Bütün çalışma arkadaşlarına, dayanışma gösteren izleyicilerimize selamı var. Üzgünüz bir kere. Doğru düzgün hal hatır bile sormadık. Zayıflamış diyemeyiz ama form tutmuş.  TELE1’i yaşatmak konusunda izleyicilerimizin verdiği desteği ve her şeyi yaptığımızı anlattık. O da mutlu oldu tabi. Zaten işin başındayken çok koşturuyordu. Emre hocamıza da geçmiş olsun dileklerini iletti.”

Evren Özalkuş ise duygularını “Cezaevine ilk kez gittim. Çok soğuk, çok yalnız bir ortam. Merdan gibi haksızca, hukuksuzca orada tutulanları düşündüm. Neden oradalar diye sordum” diyerek dile getirdi.

Emre Kongar’dan talihsiz kaza sonrası çağrı: Beni unutun Merdan’a, TELE1’e destek verin

Merdan Yanardağ’ı ziyaret eden Fikri Sağlar: Mütevazi kahraman aydınların varlığı ülkemiz için bir şansmış