Merdan Yanardağ’ı ziyaret eden Fikri Sağlar: Mütevazi kahraman aydınların varlığı ülkemiz için bir şansmış

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:12 am

Eski CHP Milletvekili ve BirGün Gazetesi yazarı Fikri Sağlar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı cezaevinde ziyaret etti.

Eski CHP Milletvekili ve BirGün Gazetesi yazarı Fikri Sağlar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve TİP’in tutsak milletvekili Can Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaretini BirGün’deki köşesine taşıyan Sağlar şu ifadeleri kullandı:

“Dün Silivri Cezaevi’ndeydim. Sevgili Merdan Yanardağ ve Can Atalay’la birlikte oldum. Her ikisinin de moralleri yerindeydi. Ülke gerçeklerinin farkında olarak karşılaştıkları hukuksuzluğu sineye çekmeyeceklerini açıkça ifade ediyorlardı.

Yanardağ, “Gerçek habercileri korkutmak için hedef yapıldığını, haksızlık ve hukuksuzluğun mutlaka adil yargıdan geri döneceğini bildiğini” söyledi. Türkiye’de demokrasi, hak ve özgürlüklerin kaldırılması, ülkenin tüm kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesi, iktidarı sorgulayanları adalet sopasıyla susturulmasına karşı olmaya devam edeceğini tekrarladı. Yapılan usulsüzlük ve hırsızlıkların ortaya çıkarılması, oynanan siyasi oyunların halkla paylaşılması için verdiği mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

Atalay ise “Bir hukukçu ve milletvekili olarak Hukuk dışı siyaseti kabul etmediğini, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili AYM kararlarını Yargıtay’ın ciddiye almamasına ve Gezi için çıkarılan tebliğnameye hukuk adına çok üzüldüğünü” söyledi.

Gördüğüm o ki; zaafları aklının önünde olduğu için egosu büyüyen, sonunda zalimleşen insanları yanında mütevazi kahraman aydınların varlığı ülkemiz için bir şansmış…”

NE OLMUŞTU?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ kırpılan düzenlenen bir videoyla önce İYİ Partililer ardından da AKP’li troller tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. Yanardağ büyük bir kumpas sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kumpas bununla da sınırlı kalmadı. Savcılık, terörist Duran Kalkan’ın aylar önce sarf ettiği sözler ile Yanardağ’ın kırpılan açıklaması arasında paralellik kurmaya çalıştı. Bununla da sınırlı kalmayan savcılık, iddianameye İYİ Partililer ve AKP’li trollerin sosyal medya algısını da ekledi.

Yanardağ’ın yanı sıra TELE1 de hedef alındı. RTÜK hem idari para cezası hem de 7 günlük karartma cezası ile halkın haber alma hakkını boğmaya çalıştı. RTÜK’ün bu kararı mahkemeden döndü.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ

Yanardağ’ın da tutukluluğa itiraz edildi. Avukat Bilgutay Durna, itirazın reddedilmesinin ardından üst mahkemeye başvuru yaptı.

Merdan Yanardağ ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan hakim karşısına çıktı