Emre Kongar’dan talihsiz kaza sonrası çağrı: Beni unutun Merdan’a, TELE1’e destek verin

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:16 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:46 pm

Talihsiz kaza sonucu omzu kırılan TELE1 programcısı Emre Kongar canlı yayında “Beni unutun” diyerek TELE1 ve tutuklu genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ’a destek çağrısı yaptı.

Hedef gösterildikten tutuklanan ve 22 gündür cezaevinde bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’la birlikte ’18 Dakika’ programını yapan gazeteci Emre Kongar, Aydın’da evinin önünde dengesini kaybederek düşmüş, kaza sonucu sol omzu kırılmıştı.

Kongar talihsiz kaza sonrası ilk kez TELE1’e konuk oldu. Murat Taylan ve Evren Özalkuş’un sunduğu ‘4 Soru 4 Yanıt’ programına bağlanan Kongar TELE1 ve tutuklu genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ’a destek çağrısında bulundu.

Kongar şunları söyledi: “Omzum kırıldı ama adalet, özgürlük savunucusu arkadaşım Merdan haksız hukuksuz hapiste olmasına dair düşüncelerimi söyledikten sonra acile gittim. Yürümekte falan zorlanıyorum, yazı yazamıyorum. Ne olur değerli izleyicilerim kusura bakmasın. Bu halde programa çıkmam onları da üzerdi. Merdan Yanardağ 22 gündür tutuklu. Emre Kongar’ın kolu mesele bile değil. Emre Kongar’ın kolları da bacakları da feda olsun! Türkiye’de özgürlük, adalet kalmadı. Bu duruma o kadar üzülüyorum ki kolumun sancısını bile unutturuyor. Ülkemiz çok çok üzgünüm. Muhakkak bir şey yapmak lazım. TELE1 son derece dikkatli, özenli Türkiye’den, demokrasiden, adaletten, anayasadan yana mükemmel bir mücadele veriyor. Pırıl pırıl adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesi sergiliyor. Çocuklar sizi kutluyorum. İzleyicilerimize, okurlarıma çağrımdır; ‘Beni unutun Merdan’a, TELE1’e destek verin.’ Biz hepimiz öleceğiz ama cumhuriyet, adalet, eşitlik, demokrasi mücadelemiz sürecek. Ne olur kimse kötülüğe boyun eğmesin.”

Prof. Emre Kongar talihsiz bir kaza geçirdi