Merdan Yanardağ: Ethem Sancak çark etti

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 9:05 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 1:01 am

AKP’li Ethem Sancak, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” ifadelerini yalanlayarak “Karar gazetesi cımbızlamış” açıklamasını yaptı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sancak’ın ‘çark ettiğini’ belirterek, “Çünkü AKP kendisini ihraç istemiyle disiplin kuruluna verdi” dedi.

AKP’li İş insanı Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” isimli sempozyumda, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” ifadelerini kullandı. Sancak, AKP’nin ABD tarafından iktidara getirildiğini açıklamasından sonra partisinden kesin ihracı istendi. İhraç talebinden sonra Sancak, Karar Gazetesi’nin sözlerini ‘cımbızladığını’ iddia etti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof.  Dr. Emre Kongar ile yaptığı 18 Dakika isimli programda, Ethem Sancak’ın kendi sözlerini yalanlamasını yorumladı. Merdan Yanardağ, “Çünkü suçu ifşa etti. İşbirliğini ifşa etti. Her taşın altında dış güç arayan AKP iktidarının dış güçler tarafından getirildiği ortaya çıktı” dedi.

YANARDAĞ: AKP’NİN DIŞ GÜÇLER TARAFINDAN GETİRİLDİĞİNİ KANITLARIYLA ORTAYA KOYDUM

Merdan Yanardağ, “Bir ABD Projesi Olarak AKP Operasyon Partisi” isimli kitabında AKP’nin dış güçler tarafından getirildiğini kanıtlarıyla ortaya koyduğunu hatırlatarak, “Bu bizim için bir sır değildi. Kitapta belirttiğim gibi bunun tanıkları da var.  AKP, Erdoğan, Abdullah Gül ve önde gelenlerinin NEO-CON (Yeni muhafazakârlık) liderleriyle ilişkileri bütün bunları açık bir şekilde ortaya konuldu. TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat, bu ilişkileri birebir ABD’de yakından takip etti. Ama Erdoğan’a bu kadar yakın bir iş adamı AKP’nin adını vererek, ‘AK Parti’yi ABD getirdi ‘ne var bu durumda? Vesayet rejimine karşı mücadele’ ettik diyor. Sancak, bugün çark etti.” dedi.

Yanardağ, AKP’nin içinden ve Erdoğan’a yakın bir ismin dış güçler tarafından iktidara getirildiklerinin itirafı haberinin ilk olarak Karar Gazetesi’nde yapıldığını belirterek, ” Sancak, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ediyor ve ‘ihraç edilsem’ bile Erdoğan’a bağlılığımı korurum diyor. Nasıl bir çıkar ilişkisi ise ihraç edilse bile Erdoğan’a bağlılığımı korurum diyor.” ifadelerini kullandı.

TELE1 KARAR GAZETESİ’NE ULAŞTI

Yanardağ, Sancak’ın sözlerim cımbızlandı açıklamasından TELE1’in Karar gazetesine ulaştığını hatırlatarak, “Karar Gazetesi, biz ne ise onu yansıttık. Kayıtlarımız var diyor. Durum neymiş? Yerli ve Milli olmayan bir parti varsa Adalet ve Kalkınma Partisi’ymiş ABD’ye Batı’ya dayanarak onların bütün kirli işlerini göreceğini söz vererek iktidara gelenler bu ülkenin yurtseverlerini kumpas davaları ile zindanlara gömmeye kalktılar ve yapamadılar. İktidarları sona yaklaştığında itiraf etmeye başladılar. Sancak’ın çark etmesini de anlıyoruz. Büyük bir çıkar ilişkisi var mevcut iktidar ile” dedi.

 

Karar Gazetesi yazarından Ethem Sancak’a yanıt