Karar Gazetesi yazarından Ethem Sancak’a yanıt

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 7:52 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 8:08 pm

AKP’li iş insanı Ethem Sancak, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” dedi. AKP’den kesin ihracı istenen Sancak, Karar Gazetesi’nin sözlerini ‘cımbızladığını’ iddia etti. TELE1, Karar Gazetesi’ne ulaşarak Sancak’ın iddiasını sordu.

İş insanı Ethem Sancak, AKP İstanbul İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildi. Sancak’ın ihraç talebi gerekçesinin, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” sempozyumunda yaptığı değerlendirmeler olduğu öğrenildi.

İhraç talebinin ardından konuşan Ethem Sancak, “Karar gazetesi sözleri cımbızlamış. Mustafa Karaalioğlu ve Davutoğlu ve ekibi Tayyip Erdoğan ve benim aramı bozmak için her türlü numarayı çeviriyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Beni ihraç da ettirtebilirler. Canları sağ olsun, ben Tayyip Erdoğan’ın davasına bağlı olduğum sürece onun neferiyim. Partide olayım olmayayım. Particilik diye benim bir derdim yok.” dedi.

Sancak’ın Karar Gazetesi ile ilgili sözlerini TELE 1, Gazeteci Mustafa Karaalioğlu ve Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan’a sordu. Karaalioğlu, “Yurtdışındayım. Sancak’ın açıklamasını okumadım. Bu konuda konuşmak istemiyorum” dedi.

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan ise şu yanıtı verdi:

“Yaptığı konuşmanın tam metni açık, cımbızlama neresinde? Ethem Sancak’ın yaptığı konuşma var sonuçta o metin alınıp haber yapıldı. Muhtemelen şöyle olabilir, daha önce bizim çalıştığımız gazetelerin bir dönem patronluğunu yaptığı için belki oradan kaynaklanan bir şey söyleyebilir ama onunla da bir ilgisi yok sonuçta kendi sözleri son derece açık.”

“SÖZLERİNİN CIMBIZLANMAYA YOL AÇACAK BİR DURUMU YOK”

“Galiba ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilmiş. Karar gazetesi eleştirel haberler yapıyor. Dolayısıyla AK Parti’nin Karar Gazetesi üzerine konuşmaları son derece kolay. Kendisini bir anlamda temize çıkarmak için söylemiş olabilir ama onun da bir anlamı yok sözleri son derece açık. Haberle ilgili bir yorum yapılır, der ki; bu yorum aşırı bir yorumdur. Ama burada sözleri üzerinden cımbızlanmaya yol açacak bir durum yok.”

“ETHEM SANCAK İLE HERHANGİ BİR PROBLEMİMİZ YOK”

“Ethem Sancak ile herhangi bir problemimiz yok. Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik diye açıklama yaptı. Bunun üzerine belki sözlerini yorumlar, öyle söylemek istemedim diyebilir. Yanlış anlaşıldığını söyleyebilir. Öyle bir cümle söylemedim de diyebilir.

Bu söylediklerim benim düşüncem Karar Gazetesi adına size sonuç bildirecek kişi ben değilim. Karar Gazetesi’nin sonuçta Genel Yayın Yönetmeni var. Bu yorumlar bana ait. Dün akşam da KRT’deydim, o sözlerle ilgili kendimce yorumlar yaptım ama bana ait yorumlar.
Ethem Sancak da gazeteye açıklama gönderebilir, ben aslında böyle demek istemedim sözlerimin devamında bunlar da vardı diyebilir. Öyle bir açıklama yayınlarsa gazete buna da yer verir.”

Ethem Sancak: Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik