İlk turun ardından sessizliği bozdu! Meral Akşener’den Sinan Oğan’lı soruya Muharrem İnce’li cevap

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 1:52 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 3:39 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile görüşme yapıp yapmadığı sorusuna Sinan Oğan ve Muharrem İnce ile görüşme yapma yetkisini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdikleri şeklinde yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İlk Tur Oylaması’nın ardından ilk kez kameraların karşısına geçti.

Meral Akşener, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması öncesi, ilk turda AKP’li Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş seçmeni Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye ikna etmeye yönelik bir çalışma yapacağını söyledi.

Akşener, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçilmesi için hepimiz en şiddetli şekilde elimizden geleni sonuna kadar kabiliyetimizin sonuna kadar çalışacağız. Ben de bu süreç içerisinde özellikle ilk turda tercihini sayın Erdoğan’dan yana kullanan ya da sayın Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayan ama Sayın Erdoğan’a da oy vermeyen -bunlar sahalar olarak tespitli- vatandaşlarımızla birebir görüşmeler gerçekleştireceğim. Bir kısmına başladım. İstanbul’da da yoğun bir saha programımız olacak. Bu akşam İstanbul’a gidiyorum. Bu programım yarın başlıyor” dedi.

HER TÜRLÜ YETKİ KILIÇDAROĞLU’NDA

Meral Akşener’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Akşener’e ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile bir görüşme yapıp yapmadığı soruldu. Akşener bu soruya Sinan Oğan ile bir görüşme yapmadığını, Sinan Oğan ve cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile her türlü görüşmeyi yapma ve varsa talepleri giderme yetkisini Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiklerini söyleyerek yanıt verdi.

Meral Akşener konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Ben görüşme yapmadım çünkü biz sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayımız olarak gösterdik. Arkasında durduk bugün de duruyoruz, seçim gününe kadar da elimizden ne geliyorsa seçilmesi için yapacağız. Dolaysıyla her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Ama kendisine sayın Oğan ya da bir başka arkadaşımız dahil olmak üzere buna sayın İnce de dahil her türlü görüşme yetkisini, onların varsa talepleri yerine getirme yetkisini en başta ben olmak üzere diğer siyasi partilerin genel başkanları kendisine yetki olarak verdik. Dolaysıyla sayın Kılıçdaroğlu bu konudaki görüşmeleri yürütüyor. Ben herhangi bir görüşme yapmadım.”

12 MİLYON POTANSİYEL SEÇMEN

Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yüzde 49,52 oy oranının hatırlatılmasının üzerine ikinci turun yeni bir seçim olduğunu ve 12 milyonun üzerinde potansiyel seçmenleri olduğunu söyledi.

Akşener konuyla ilgili olarak, “12 milyon 416 bin 477 potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim 0-0 ile başlayan bir referandum oluyor. 9 günlük süreçte partimizin bütün kurumları sahada olacak ve çalışacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için en şiddetli şekilde çalışacağız” şeklinde konuştu.

İLÇELERDE TUTANAK İŞ BİRLİĞİ

Meral Akşener, ikinci turda seçim güvenliğinin önemine işaret ederek CHP ile ilçelerden başlayarak sandık tutanakları konusunda işbirliği yapacaklarını söyledi. Akşener bu işbirliği hakkında, “Seçim günü ıslak imzalı bütün tutanakları bizim ilçelerimiz CHP ilçesine, onlar CHP illerine sonra da genel merkezine gönderilecek. Bütün sandıkları aynı şekilde insan unsurumuzun, avukatlarımızı ve bilgiyi, sonuçları tek bir alanda toplayacağız. Şu anda 2000 sandığa itiraz etmiştik, bir kısmı tamamlandı. İki şehrimizdeki vekil itirazlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Akşener’den kurmaylarına Kılıçdaroğlu talimatı