Memleket Partisi’nin ilk kurultay tarihi açıklandı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 3:47 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 3:47 pm

Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer, 18 Eylül 2021’de partilerinin ilk kurultayını yapacaklarını açıkladı.

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Muharrem İnce başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Usluer, daha önce 41 ilde il başkanlarının yetkilendirildiğini, toplantıda bu illerin yönetim kurulu üyelerinin atamasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlçe örgütlenmelerinin devam ettiğini ifade eden Usluer, “18 Eylül 2021’de ilk kurultayımızı yapacağız” dedi. Usluer, 5 Haziran’da da İzmir il binasının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye’nin gündeminde Sedat Peker’in videoların bulunduğunu söyleyen Usluer, “Süreç uzadıkça siyaset kurumu, ülke yönetimi ve sistemin kendisi yara alacak. Tedavisi zorlaşacak” dedi.

İNCE, DEMİRKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Siyaset kurumunun hızla itibarını kaybettiğini belirten Usluer, İstanbul’un fethinin yıl dönümünde imam Mustafa Demirkan’ın devleti yönetenlerin olduğu yerde isim vermeden Atatürk’e lanet okuduğunu kaydetti. Yöneticilerin bu sözlere göz yumduğunu söyleyen Usluer, Muharrem İnce şahıs hakkına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

“CUMHUR İTTİFAKI ERKEN SEÇİME GİTMEZ”

Cumhur İttifakı’nın erken seçime gitmeyeceğini, bu süreçte yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini dile getiren Usluer, “Dayatmacı değil geniş toplumsal mutabakatla hazırlanmış yeni anayasa metnine Türkiye’nin acilen ihtiyacı var. Yeni anayasa metni, sadece seçim sistemiyle oynayan değil, Siyasi Partiler Yasası’nı demokratikleştiren bir anayasa metni olmak zorunda. Sadece sandığa indirgenmiş bir demokrasi değil, yaşamın tüm alanlarına nüfuz eden yeni anayasa metni olmak zorunda” dedi.

Parti Sözcüsü Usluer, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçime ilişkin bir soru üzerine Usluer, erken seçime ülkeyi götürecek ya da götürmeyecek olanın siyasal iktidar olduğunu belirtti. İktidarın erken seçimi farklı zorundalıklar oluşmadıkça ertelemeye çalışacağını öne süren Usluer, erken seçimin, 2022 Mart ayından itibaren her an beklenebileceğini de belirtti.

TIKLAYIN – Memleket Partisi’nden ‘çalıntı logo’ iddiasına yanıt

TIKLAYIN – Muharrem İnce partisini resmen kurdu