Melih Gökçek’ten ‘marteniçka dezenformasyonu! ‘Darağacı’ olduğunu iddia etti

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:39 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:39 am

AKP’li Melih Gökçek, Trabzon’da yoğun bir ilgi gören Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dezenformasyon yaptı. Kılıçdaroğlu’nun reklam afişindeki marteniçka bilekliğinin ‘darağacı’ olduğunu iddia etti.

Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon’u z<iyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun, yağışlı havanın altındaki mitinge yoğun katılım dikkat çekti.

Trollerin hedef aldığı Trabzon mitingini AKP’li eski Belediye Başkanı Melih Gökçek de hedef aldı.

Melih Gökçek yine TSK harekatı diyerek oyun videosu paylaştı

Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun reklam kampanyasında kullandığı ‘marteniçka’ bilekliğinin ‘darğacı’ olduğunu iddia etti. Gökçek, kentte asılan marteniçka afişinin fotoğrafını paylaşarak şunları sarf etti:

“Kılıçdaroğlu trabzon’da darağaçlı afiş kullandı…

Mesaj açık… Geleceğiz, yargılayacağız ve asacağız…

Kim yargılayacak? Affedeceği FETÖ’cü hakimler mi? Kimleri yargılayacaklar? Başta Erdoğan ve Ak Partilileri mi? Bahçeli ve MHP’lileri mı? PK’lıları öldüren asker, jandarma, polis ve özel harekatçıları mı? Ve kaç siyasetçi,
kaç asker, jandarma, polis ve özel harekatçı asacaklar…

Jeliboncu Melih Gökçek: Obama’nın bot hesapları devrede

Kılıçdaroğlu FETÖ’nün 15 temmuzda yaptığı gibi subliminal mesajları bırak erkek gibi açıktan konuş. ,”.

MARTENİÇKA’NIN ANLAMI NEDİR?

Marteniçka, Balkan kültüründe yaygın bir bahar geleneğidir. Baharın gelişinin en önemli simgelerinden biri olan Marteniçka, kırmızı ve beyaz ipler ile yapılan bileklikler mart ayının başında takılmaya başlanır.

1 Mart’ta bileklerine Marteniçka takan insanlar ilk kırlangıç veya leylek görüldüklerinde en yakın çiçek açmış ağaca bilekliklerini bağlarlar. Bilekliğin şans getireceğine ve kişinin dileğini gerçekleştireceğine inanılır.

Bulgarlar, 1 Mart’tan itibaren Baba Marta (Marta Nine) günlerinin başladığına inanmakta ve yakınlarına ‘marteniçka’ olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye etmektedir.

 

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı göndermek en kolayı, asıl hedefimiz çok daha büyük