Maseratili polisin cenazesinde gazetecilere saldırı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 3:45 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 4:39 pm

Eşi ile tartıştıktan sonra otomobilinde şüpheli şekilde ölü bulunan ve yaşamına son verdiği belirtilen ‘Maserati’li polis Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenazesinde gazeteciler saldırıya uğradı. Bir gazeteci kolundan yaralandı.

Trafikte tartıştığı avukatın ayağını kırması ve Maserati marka lüks aracıyla gündem olan narkotik polisi Hüseyin Tayfun Üçgül Muğla’da aracında ölü bulunmuştu. İddiaya göre Üçgül’ün yanında eşi Özlem Üçgül’ün de bulunduğu, aralarında çıkan tartışmadan sonra Üçgül’ün, eşi araçtan iner inmez silahla kendini vurduğu belirtildi. Ayrıca, polis memuru Üçgül’ün ellerinde barut izi tespit edildiği belirtildi.

Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi işlemlerinin ardından yakınlarının aldığı Üçgül’ün cenazesi, Ortaca ilçesindeki Merkez Camisi’ne getirildi. Üçgül, burada kılınan öğle namazının ardından Ortaca’nın Gökbel Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Duvar’dan Esma Turan haberine göre Üçgül’ün cenazesini görüntülemek isteyen Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibine, Üçgül’ün yakınları tarafından saldırıldığı ve ekibin cenaze alanından uzaklaştırıldı. Batı Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Ayşe Sönmez, cenazede görüntü aldığı sırada bir kadının saldırısına uğradığını öne sürdü. Çekim yaptığı esnada kolunun hızla çekildiğini, telefonunun zorla alındığını ve kayıplara karışıldığını belirten Sönmez, kolunda şu an güç kaybı ve aşırı ağrı yaşadığını belirterek kadın hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayşe Sönmez, kolundan yaralandı.

‘TELEFONUMU ELİMDEN ALDILAR’

Sönmez emniyetteki ifadesinde “Cenazede cep telefonum ile çekim yaptığım esnada duvarın arkasından bir kadın gelerek kolumu hızla çekti ve çevirdi. Elimdeki cep telefonunu alarak uzaklaştı. Çevredekilere söylememe rağmen kimse yardımcı olmadı. Telefonu son olarak Dalyan’da bir polise ulaştığını öğrendim. Nasıl ulaştığını bilmiyorum. Şu an kolum çok kötü durumda, hareket edemiyor. Kadından şikayetçiyim” dedi.

Cenazede saldırıya uğradıklarını belirten DHA muhabiri Cavit Akgün de olayı şöyle anlattı: “Kamyonetinde ölü bulunan Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenaze törenini takip etmek üzere Bodrum muhabiri Fırat Akay ile birlikte Ortaca’ya geldik. Ortaca Merkez Camii’ne girer girmez Üçgül’ün yakınları, gazeteci olduğumuzu öğrenir öğrenmez, sözlü olarak sataşmaya başladı. Kendilerine, ‘kamuoyunu bilgilendirmek için görevimizi yaptığımızı’ söylememize rağmen ‘ayaklarınızı kırarız’ şeklinde tehditlerde bulunup, bizi itekleyerek camiinin bahçesinden dışarı çıkarttılar. Aracımıza kadar bizi takip eden ve tekrar yanımıza gelerek tehditlerini sürdürenleri kınıyorum.”

Bu arada Hüseyin Tayfun Üçgül’ün otopsisinde, merminin sol şakağından girdiği ve tabancanın sol elinde olduğunun belirlendiği bildirildi.

Ölü bulunan Maseratili polisin eşi sessizliğini bozdu

‘NASIL BİTİRDİNİZ DAĞ GİBİ ADAMI?’

Bu arada Üçgül’ün eşi Özlem Üçgül, eşinin tartıştığı avukatı suçlayıp medyaya da tepki göstermişti. Üçgül paylaşımında şunları kaydetmişti:

“Bu adamı elbirliği ile intihara sürükleyen hesabını verecek. Acımı bile yaşayamıyorum, hâlâ asılsız haberler. Benim eşim onurlu, gururluydu; hazmedemedi atılan iftiraları. Benim çocuklarım babasız kaldı, sizin de ciğeriniz yansın. Rabbim soracak hesabını. Ne geçti eline avukat; vurmadı bile sana. Nasıl bitirdiniz dağ gibi adamı. Bir lokma haram yemedi, yedirtmedi.”

‘Maseratili’ polis ölü bulundu

NE OLMUŞTU?

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda 22 Nisan 2023 günü eşine ait Maserati marka otomobille giderken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlanan ve hakkında idari soruşturma başlatılan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, açığa alınmış ve görev yeri değiştirilmişti. Üçgül, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nden daha pasif bir birime alınmıştı. Müfettişler, hem otoyolda gerçekleşen olayı hem de polisin mal varlığını incelemeye almıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede avukat Fatih Uzun’un bacağının kırıldığı olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe olduğu, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün “alenen hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından yargılanması gerektiği belirtilmişti. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis cezası istenmişti.