‘Maseratili’ polis ölü bulundu

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 8:32 am

İzmir -İstanbul Otoyolu’nda eşine ait Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı Avukat Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlanan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül otomobilinde ölü bulundu.

Manisa’dan İstanbul’a ailesiyle birlikte otomobiliyle dönen Avukat Fatih Uzun’un bacağını kırdığı iddiasıyla gündeme gelen Maserati sahibi polis Hüseyin Tayfun Üçgül’ün otomobilinde cansız bedeni bulundu.

İHA’nın haberine Muğla’nın Ortaca ilçesi Kargıcak Yolu’nda bugün saat 16.30 sıralarında bir kişinin cansız bedeninin görülmesi üzerine yetkililere haber verildi. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin olay yerine gelmesi sonucu, kafasından silahla vurularak hayatını kaybettiği öğrenilen kişinin polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet Savcılığınca olay yerinde ilk inceleme yapılırken, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cesedinin kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsiye gönderildi. Kamuoyunda Maseratili polis olarak tanınan Hüseyin Üçgül’ün intihar ettiğinden şüpheleniliyor.

‘İLK BULGULAR İNTİHAR OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR’

Üçgül ailesinin Halk TV’ye konuşan avukatı ise “Cinayet değil intihar. İlk bulgular intihar olduğunu ortaya koyuyor’ dedi. Ayrıca Üçgül’ün ellerinde barut izi tespit edildi.

Avukatın bacağını kıran Maseratili polis memuru böyle tehdit etmiş

NE OLMUŞTU?

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda 22 Nisan 2023 günü eşine ait Maserati marka otomobille giderken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlanan ve hakkında idari soruşturma başlatılan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, açığa alınmış ve görev yeri değiştirilmişti. Üçgül, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nden daha pasif bir birime alınmıştı. Müfettişler, hem otoyolda gerçekleşen olayı hem de polisin mal varlığını incelemeye almıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede avukat Fatih Uzun’un bacağının kırıldığı olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe olduğu, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün “alenen hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından yargılanması gerektiği belirtilmişti. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis cezası istenmişti.

‘Avukatın bacağını kıran’ Maseratili polisin görev yeri değişti, taraflar konuştu

EŞİ ‘ART NİYET ARIYORUM’ DEMİŞTİ

Üçgül’ün eşi Özlem Üçgül, yaptığı açıklamada eşinin mal varlığını savunmuş, Özlem Üçgül, internet üzerinden zayıflama çayı sattığını, 7 yıldır kendi işini yaptığını, yanında 15 sigortalı eleman çalıştırdığını belirterek, “Bütün mal varlığı şirketimin üzerinedir, şirket de bana aittir. Benim olan eşimindir. Eşimin olan da benimdir” ifadelerini kullanmıştı.

Eşinin 18 yıldır devlete hizmet ettiğini söyleyen Özlem Üçgül, avukat Fatih Uzun’u üç ay önceki mevzuyu arife günü paylaşıp, adli tatile denk getirip eşinin, çocuklarının ve ticari itibarını zedelemek için planlı davrandığını iddia ederek “Mağduru oynamak için bu yola başvurdu. Mahkemeden önce böyle bir yola başvurup, toplumda algıyı değiştirmek istedi. Avukat olması bütün işleri kolaylaştırdı. Konu tamamen saptırıldı. Art niyet arıyorum” demişti.

Maseratili polis açığa alındı