Marmaris Kızılbük Koyu’nda dinamitle inşaat iddiası

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 2:44 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:32 pm

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük Koyu’nda yapılan inşaatta dinamit patlatıldığı iddia edildi.

T24’te yer alan habere göre; Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesi tepkilere rağmen devam ediyor. Bölgeden gelen son görüntüler doğa talanın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde Marmaris’in Milli Park Alanı içindeki Kızılbük Koyu’nda iş makinalarının çalıştığı görünüyor. Yoğun toz bulutunun göründüğü alanda dinamit patlatıldığı düşünülüyor.

Marmaris Kent Konseyi’nin resmi Twitter hesabından söz konusu görüntüler “İmdat. Marmaris’in Milli Park Alanı içindeki el değmemiş koylarını beton yığınına çevirmek için dinamit patlatıyorlar” notuyla paylaşıldı.

Bölge halkı direndi, mahkeme doğa katliamına dur dedi

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, söz konusu görüntüler hakkında konuştu ve şirketin bölgede dinamit attığını inkar etmediğini belirtti; “Adamlarda şöyle bir şey var zaten, ‘atarız cezasını kesersiniz veririz veya iptal ettiririz’ kafasındalar” dedi

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Tepkilere neden olan Sinpaş yapısının son halini sosyal medyada paylaşan bir diğer hesap da Kazdağları İstanbul Dayanışması oldu. Yapılan paylaşımda, “SİNPAŞ’ın Milli Park bölgesinde hukuk, kanun dinlemeden diktiği ucube denizden görüntülendi” denildi.

“CEZASI NEYSE ÖDERİZ”

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, söz konusu görüntülerle ilgili T24’e konuştu. “Karadan burayı görme şansınız yok hiçbir şekilde, bir tur dönüşünde bir arkadaşımız güm diye ses duyunca kameraya davranmış ve bu görüntüleri çekmiş” diyen Beytekin, şirketin bölgede dinamit attığını inkar etmediğini belirterek; “Adamlarda şöyle bir şey var zaten, ‘atarız cezasını kesersiniz veririz veya iptal ettiririz’ kafasındalar” diye konuştu.

“Belediye burada taraf” diyen Beytekin, “Bir sıkıntımız belediyenin kendisi zaten. Belediyeye ruhsat iptal davası da açtık zaten. Biz sadece ÇED iptal davası açmadık, aynı zamanda belediyenin verdiği ruhsat ve imara iptal davası açtık. O yüzden belediye bunlara herhangi bir ses çıkardığı yok, sıkıntımız o. Oradaki belediyelerin hiçbirine belediye ses çıkarmadı, sadece bu değil. Neden olduğunu bilemem, kentte bir sürü dedikodu var. Bir gayrimenkul yatırımına niye ses çıkarmazsınız siz? Nedeni bellidir. Bugüne kadar bu inşaat olmamış da bugün başlıyorsa atıl kalmış bir şey, bugün sen ona niye ruhsatını veriyorsun? Biz verilmemesi gerektiğini, orada bu ruhsatın yasal olmadığını iddia ediyoruz. Neden verilir böyle bir ruhsat? Belli neden verildiği, herkesin malumu. Bu işlerin nasıl olduğu belli. Belediye bunların karşısında değil” ifadelerini kullandı.

TUTANAK TUTULDU

Öte yandan Birgün’ün aktardığına göre, geçen günlerde şirket projenin yolu için yaptığı çalışmada, denize inşaat malzemesi döktüğü iddiaları sonrası belediye ve bakanlığın bölgeye giderek tutanak tutulduğu öğrenildi.