Mamut hücresini fil DNA’sı ile karıştırıp köfte yaptılar! İlk kim yiyecek?

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 11:29 am - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 11:29 am

Mamut hücresi ve fil DNA’sı karıştırılıp koyundan kök hücre eklenerek köfte hazırlandı. Hazırlanan köfte henüz bir insan tarafından yenilmedi.

Bilim insanları yaklaşık 4 bin yıl önce yaşamış olan ve nesli tükenen mamutlardan köfte yaptı. Bir mamut hücresini kullanan araştırmacılar, henüz köftenin herhangi bir insan tarafından yenilmediğini belirtti.

Alternatif protein türlerini tüketicilerine sunan bir firma, kuruluşundan bu yana alpaka, bufalo, timsah, kanguru, tavus kulu ve çeşitli balıklar dahil olmak üzere 50’den fazla hayvan türünden et üretme olasılığını inceledi. Firma, son olarak da nesli tükenmiş olan mamutlardan köfte yapmayı denedi.

Şirketin CEO’su George Peppou, laboratuvarda üretilen köfte ile tüketicilerin et tüketim davranışlarını değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şirketin kurucu ortağı Tim Noakesmith de şirketin; çeşitlilik kaybının sembolü olarak görüldüğü için mamutu seçtiğini belirtti.

MAMUT HÜCRESİ, FİL DNA’SI VE KOYUN KÖK HÜCRESİ

Sözcü gazetesinin haberine göre; ikili, mamut kas proteinini oluşturmak için Queensland Üniversitesi’nden Profesör Ernst Wolvetang ile birlikte çalıştı. Mamut hücresi, fil DNA’sıyla karıştırılıp bir koyundan toplanan miyoblast kök hücreler yerleştirildi ve yenilebilir köfte haline getirilen mamut etini oluşturmak için gereken 20 milyar hücreye kadar çoğaltıldı.

KİMSE YEMEDİ

Peki nesli tükenmiş bir hayvandan yapılan bu köftenin tadı nasıl? Profesör Wolvetang, insan bağışıklık sistemlerinin binlerce yıldır sindirilmemiş bir proteine ​​nasıl tepki vereceğini tahmin edemedikleri için henüz kimsenin bu sıra dışı köfteyi yemediğini itiraf etti.

Vow, mamut köftesini Hollanda’daki bilim müzesi Nemo’da tanıtmayı planlıyor.

Avrupa’da yapay ete yasak hazırlığı