Avrupa’da yapay ete yasak hazırlığı

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 9:22 am - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 9:22 am

İtalya Bakanlar Kurulu yapay eti yasaklayan yasayı kabul etti. Yasanın yürürlüğe girmesi için parlamentonun iki kanadının onayı gerekiyor.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükumetinin bakanlar kurulu, yapay et dahil sentetik gıdanın üretimini ve pazarlanmasını yasaklayan yasayı kabul etti.
Yasanın yürürlüğe girebilmesi için parlamentonun alt ve üst kanadının onayı gerekiyor.

Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Zenginlerin iyi beslendiği, yoksulların yemediği bir toplumda sentetik gıda ile sosyal adaletsizlik riski vardır. Burada, zulümcü bir tutumdan ziyade güçlü bir koruma arzusu söz konusu” dedi.

Sağlık Bakanı Orazi Schillaci de hazırladıkları yasa tasarısını savunarak, “Bu tedbir esasına dayalı bir yasadır çünkü günümüzde sentetik gıdaların etkilerine dair bilimsel bir çalışma yok.” diye konuştu.

Schillaci, bu yasa tasarısıyla vatandaşlarının sağlığını en üst düzeyde koruduklarını ve Akdeniz diyetine dayanan gıda-tarım kültürlerine sahip çıktıklarını ifade etti.

Hükümetin parlamentonun onayına sunacağı yasa tasarısının yasalaşması halinde mevzuata aykırı hareket edenlere 60 bin Euro’ya kadar para cezası uygulanması öngörülüyor.

Yapay ete ABD’den ilk izin!