Mahmut Tanal: Şanlıurfa’daki mezrada bir aydır elektrik ve su yok

Yayın tarihi: 11 Haziran 2023 Pazar 5:18 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2023 Pazar 6:44 pm

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Harran ilçesindeki Doğu Konacık Mezrası’na bir aydır elektrik ve su verilmediğini söyledi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından bölge halkının sorunları hakkında bir paylaşımda bulundu. Mahmut Tanal, Harran ilçesi Doğu Konancık Mezrası’nda bir aydır elektrik ve su olmadığını söyledi.

Tanal, Mezra’da yaşayan çocukların elektrik olmadığı için ders çalışamadıklarını ve okula gidemediklerini, şişelerle su taşımak zorunda olduklarını söylediklerini ifade etti.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ”

Tanal’ın paylaşımları şu şekilde:

“Şanlıurfa, Harran Doğu Konacık Mezrası’nda yaşayan çocuklarımız da vatandaşlarımız da isyan ediyor. 1 aydır elektriksiz ve susuzuz diyorlar. Bölge halkı, her yere şikayet ettik, Belediyesi’nden, Kaymakam’a, Vali’ye kadar ama hiçbir yetkili bu işe el atmadı diyor.”

Çocuklarımız ‘elektriksiziz, ders çalışamıyoruz, okula gidemiyoruz, şişelerle su taşımak zorunda kalıyoruz’ diye feryat ediyor. Coğrafya kader olmamalı. Sosyal devlet anlayışı gereği, eşit koşullarda eğitim tüm çocuklarımızın hakkı. Su demek yaşam demektir. Su bir insan hakkıdır, insan hakları ihlali tavan yapmış. Su ve elektrik medeniyet demektir. 2023 yılının Türkiye’sinde halen elektrik ve suyu olmayan mahalleler var. Şanlıurfa Belediyesi bölgeye acilen su götürmelidir.”

Harran sahipsiz değildir. Harran’a üvey evlat muamelesi yapamazsınız. Derhal bölgenin su ve elektrik ihtiyaçları karşılanmalı, mağduriyetleri giderilmelidir. Bu uygulama eşitsizlik sonucu yoksulluk yaratıyor. Bu yoksulluk nedeniyle insanlık onuru zedeleniyor. İnsanca yaşama hakkı ihlal ediliyor. Böyle bir mağduriyet ancak Afrika’da yaşanır. Derhal bu eşitsizlik giderilmeli, bunun hiçbir mazereti olamaz. Konunun takipçisi olacağım.”

Şanlıurfa’da sandık ihlalleri! CHP’li vekiller Ali Şeker ve Mahmut Tanal saldırıya uğradı