Şanlıurfa’da sandık ihlalleri! CHP’li vekiller Ali Şeker ve Mahmut Tanal saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 10:42 pm

Şanlıurfa’nın bazı kırsal mahallelerinde oy kullanma işlemi sırasında ‘toplu oy kullanımı’ ve ‘başkasının yerine oy kullanma’ gibi ihlallerin yaşandığı öğrenildi. İhlallere engel olmaya çalışan CHP’li Milletvekilleri Ali Şeker ve Mahmut Tanal saldırıya uğradı. Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeleri TELE1 yayınında aktaran CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP’li vekillerin ve partililerin sahada görevli olduğunu ve tüm kırsal mahalleri tek tek gezerek ihlalleri engellediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanma işlemi bugün sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Türkiye, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı oy pusulasıyla oylarını kullandı.

SAAT 15:33 | MUHTARIN EVİNE KURULAN SANDIK İÇİN AÇIKLAMA 

Siverek Kaymakamlığı, Şanlıurfa’da bir muhtarın evinde sandık kurulmasına ilişkin açıklama yayımladı: “İlçemiz Kavaklıdere Mahallesi’nde 1306 no’lu sandık ile ilgili, ilçe seçim kurulu tarafından mahallede ortak kamusal bir bina olmayışı sebebiyle bağımsız bir girişe ayrıca bütün mahalle için ortak ulaşabilir bir yer olması nedeniyle seçim yeri olarak belirlenmiştir. Son dört seçimdir aynı yerde oy kullanılmakta olup şuana kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Oy kullanma işlemi sorunsuz devam etmektedir.”

ALİ ŞEKER SALDIRIYA UĞRADI

CHP Milletvekili Ali Şeker, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali köyünde sandık ihlallerine engel olmak isterken saldırıya uğradı.

ALİ ŞEKER: BEN İYİYİM MERAK ETMEYİN

SAAT 12.42 |Saldırıya uğrayan CHP Milletvekili Ali Şeker, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Şeker, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz! Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin.”

ALİ MAHİR BAŞARIR: NE YAPARSA YAPSINLAR BİZ BURADA OLACAĞIZ

SAAT 12.30 | CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, bölgede son gelişmeleri TELE1’e aktardı. Başarır şöyle konuştu: “Şu anda Şanlıurfa’dayız. Kavaklıdere köyünden çıktık. Muhtarın evinde sandık kurulan ve oy kullanılan yere gittik. Gerekli tutanakları tuttuk. İtirazımızı yaptık. 17 tane köy gezdik, gezmeye devam ediyoruz. Bir direnç var. Bizi görmek istemeyen bazı AKP’liler var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar. Biz burada olacağız.”

TANAL: ŞANLIURFA’DA HİLE YAPILIYOR

SAAT 12.20 | CHP’ Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da yaşanan usulsüzlük ve saldırıyla ilgili TELE1’e açıklamalarda bulundu.

Tanal, şunları söyledi:

Şanlıurfa’da dünden beri bize gelen ihbarlar vardı. Sandık görevlilerimiz ve kamu görevlilerinin tehdit edildiği ve usulsüz oy kullanılacağı bilgisini aldık. Ali Şeker de sabah Şanlıurfa’nın Eyyibiye ilçesinin Karaali köyüne geldi, burada görevdeydi. Burada usulsüz oy kullanımına engel olduğu için darbedildi. Şu anda hastanede. Ben daha sonra olay yerine geldim. Burada sadece iki kadın kardeşimiz oy kullanmış. Diğer kadın kardeşlerimizin adına oy kullanılmış durumda. Seçim sonucunu etkileyebilecek bir usulsüzlük mü o ayrı bir konu ama netice itibarıyla böyle usulsüz olaylar var.

“ŞEHİR DIŞINDAKİ SEÇMEN ADINA OY KULLANIYORLAR”

“Bana gelen bir başka ihbar var. Haliliye ilçesindeki bir köyde, bir aile Adana’da oldukları halde, onların yerine oy kullanılıyor. Müşahitlerimize ilettik. Böyle rezaletler var. İl ve İlçe Seçim Kurulları’na mevsimlik işçiler için gerekli tedbirlerin alınması için başvuru yaptık. Maalesef bu konuda tedbir alınmadı. Buradaki olayların sebebi emniyet ve güvenlik zafiyeti. Eyyübiye, Harran bölgesindeki öğrencilerin yüzde 20-25’i bulunuyor. Öğrenciler aileleriyle birlikte şehir dışında. Ancak burada oy kullananlara baktığınız zaman durum tam tersi. Burada hile yapılıyor. Bunun olmaması lazım. Seçim ilkeleri ihlal ediliyor. Biz buradayız. Oy bizim namusumuz. O konuda herkes rahat olsun.”

CHP’Lİ TANAL: BEN DE SALDIRYA UĞRADIM

SAAT 11.52 |Ali Şeker’in ardından CHP Milletvekili Mahmut Tanal da saldırıya uğradığını açıkladı. Tanal sosyal medyada yayınladığı mesajda, “İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, görevli olduğu Şanlıurfa Eyyübiye Karaali Mahallesi’nde usulsüz oy kullanımına karşı çıktığı için bir grubun saldırısına uğradı. Şu an Karaali’de bekliyoruz. Bana yönelik de saldırı oldu. Burada devlet zafiyeti var! Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyeceğiz, sandıkları koruyacağız! Biz haklıyız, biz kazanacağız” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI TELE1’E KONUŞTU

SAAT 11.20 |CHP Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Adnan Öncel TELE1 canlı yayınına konuk oldu. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Öncel, Ali Şeker’e 50 kişinin saldırdığını belirtti. Öncel, saldırının Karaali muhtarının kışkırtması sonucunda çıktığını söyledi. Öncel şunları söyledi:

“İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, görevlendirildiği köyde sandık ihlaline engel olmaya çalışırken saldırıya uğradı. Şu anda hastanede. Paket oy kullanılacaktı, Ali Şeker engel olmak istedi. 50 kişi saldırdı. Bunun başını çeken de muhtar. Muhtar elinde 500 tane oy pusulasıyla geliyor, ben oy kullanacağım diyor. Sahibi olmayanların yerine kullanacağım diyor. Bunu muhtar yapıyor. Mahmut Tanal şimdi oraya gitti. Ben de hakimle oraya gideceğim. Adamlar devleti tanımıyor. Askeri, polisi tanımıyorlar. Asker, Ali Şeker ellerinden zor aldı. Jandarma aracında dahi saldırıya uğradı. Oy kullanma işlemi devam ediliyor. Bizim oradaki müşahitlerimizi sürdüler. Mahmut Tanal’ı da içeri almıyorlar.”

ÖZEL: ARKADAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN

SAAT 10.38 | CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise sosyal medya hesabından Ali Şeker’e yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Özel şunları söyledi:

“İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor.

Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.

Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil

Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın.

Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın.”

CHP SAHADA İHLALLERİ ENGELLİYOR

SAAT 10.30 | CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır TELE1 yayınına konuk oldu. Başarır, Şanlıurfa’nın bazı ilçe ve kırsal mahallerindeki oy kullanma işlemleri sırasında bazı ihlallerin yaşandığını ancak müdahale ederek bu ihlallerin engellendiğini belirtti.

Başarır şunları söyledi:

“Siverek’in Yücelen köyünde oyumu kullandım. Toplu oy kullanmak ve başkasının yerine oy kullanmak isteyenler var. İlçe başkanları ve arkadaşlarımızla birlikte tüm köylere gidiyoruz. Şu ana kadar birçok köyde bu sorunları aşabildik. Mesela şimdi Kavaklıdere köyüne gidiyorum. Muhtar kendi evine sandığı kurmuş. Tüm oyların iptali için itirazımızı yapacağız. Olmaz çünkü. Merkeze en uzak köye gidiyoruz. Akşama kadar tüm köyleri kontrol ediyoruz.”

“ALİ ŞEKER’E SALDIRI OLDU”

“Tüm Şanlıurfa’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Başkasının yerine imza atmak suçtur. Sakın yapmayın. Bazı yerlerde tatsız olaylar oluyor. 27. Dönem Milletvekili Ali Şeker’e bir saldırı oldu. Ama her şeye rağmen biz halkın iradesini koruyacağız.”

ŞANLIURFA’DAN İHLAL HABERLERİ

SAAT 10.29 | Avukat Ronayi Paydaş, Şanlurfa’nın Akçakale ilçesinde toplu oy kullanımını engellerken saldırıya uğradıklarını açıkladı. “Can güvenliğimiz yok” diyen Paydaş, yaşanan saldırıyı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Türkiye sandık başında! İşte dakika dakika gelişmeler