Mahmut Özer’in ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ vaadine Eğitim-İş’ten tepki!

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 6:17 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 6:17 pm

Özel Haber: Arda Ormancı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu‘nda ‘uzman öğretmenlik’ unvanı için ’10 yıl görev şartını 5 yıla’, ‘başöğretmenlik’ unvanı için ‘uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme’ şartının da kaldırılacağı açıklamasını TELE1’e değerlendiren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Bunu vaat olarak kullanıyor. Yine kendi kafasına estiği gibi seçime yönelik bir propaganda yaptı” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Twitter’dan paylaşımda bulunarak “Uzman öğretmenlik unvanı için ’10 yıl görev şartını 5 yıla’ düşüreceğiz. Başöğretmenlik unvanı için ‘uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme’ şartını da kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Özer’in açıklamalarını TELE1’e değerlendirdi.

Öğretmenlerin uzmanlık sınavı isyanına bakan kitapçık ile yanıt verdi, tepki yağdı

“Bu bir keyfiyet” diyen Özbay, “Beyefendiler ‘veriyoruz’, ‘vereceğiz’. Gelecek pazarlıyorlar. Böyle bir zihniyet” ifadelerini kullandı.

“SEÇİME YÖNELİK BİR PROPAGANDA”

Özbay, Mahmut Özer’in bununla ilgili ne çalışması yaptığının belli olmadığını aktarırken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu vaat olarak kullanıyor. Bu zamana kadar eğitim sendikalarını niye hiç dinlemedi, görüşünü almadı? Yine kendi kafasına estiği gibi seçime yönelik bir propaganda yaptı”

Sınavlarla öğretmenlerin kategorize edilme çalışmasına karşı olduklarını uzun zamandır anlattıklarını ifade eden Özbay, “Kendi yaptıkları ucube sistem içerisinde yeni tali yollarla çözümler bulmaya çalışıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara öğretmenler için çağrı!

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU BİR UCUBE”

Özbay, getirilen sistemde öğretmenlere süre sınırları uygulandığını ve yaşadıkları mağduriyet yüzünden de öğretmenlerin tepkili olduklarını belirterek, “Bu tepkilerin bir kısmını dindirebilmek için de yapılan bir vaat. Tamamen kalkması gerek zaten ortadan. Zaten Öğretmenlik Meslek Kanunu bir ucube. Kötü bir kanun. Bu kötülüğü içerisinde bir tık iyileştirerek daha iyi bir hale getiremezsiniz. Zaten kendisi sorunlu. Onu beşe düşürdüm, beşi üçe düşürdüm değil çözüm yani. Gerçekten öğretmenlerin fikrini alacaksın, onların hak ettikleri gibi bir kanunun tartışılması lazım. AKP zihniyeti hep tepeden, tek adam. ‘Verdik’, ‘veriyoruz’, ‘ben veriyorum’. Ne Meclis’in kıymeti var , ne o alanda çalışanların kıymeti var” dedi.