Lütfü Türkkan, Akşener’in talebi üzerine istifa etti

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 11:11 am - Güncelleme: 7 Kasım 2021 Pazar 7:11 pm

İYİ Parti, bir şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebi üzerine görevinden istifa etti.  Söz konusu görev için yarın meclis grubunda seçim yapılacak.

İYİ Parti, Bingöl’de bir yurttaşa ettiği küfür sebebiyle tepki toplayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı görevden aldı.

Resim

Resim

İYİ Parti grubu ise yarın toplanarak Lütfü Türkkan’ın yerine yeni Grup Başkanvekili seçecek. Toplantı saat 14.00’te başlayacak. Türkkan’ın görevine devam etmesinin uygun olmayacağını, bunun partiye yük getireceğini belirterek dün istifasını sunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Akşener’e tepki gösteren ve kendisinin şehit yakını olduğunu söyleyen bir yurttaşa hakaret etmişti. Türkkan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Provakasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener’e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız. O sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım. Hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım. Bütün milletimizden özür diliyorum, kabulünü rica ediyorum.”

 

Lütfü Türkkan önce inkar etti, sonra özür diledi

AKP’den İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ilk tepki!