Leyla Zana da Van’a gidiyor

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:10 am - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:10 am

Van’da seçimi büyük farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan‘a mazbatanın verilmemesine tepkiler sürüyor. Leyla Zana yarın Van’a gidecek.

Van’da yüzde 55 oy alarak belediye eş başkanlığına seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’nın mazbatasının AKP adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi ve Diyarbakır’da büyükşehir de dahil 13 ilçede AKP İl Başkanlığı’nın itiraz etmesine karşı eylemler devam ediyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre yıllar sonra seçim sürecinde meydana inen siyasetçi Leyla Zana, Abdullah Zeydan’a destek olmak üzere yarın Van’a gidecek.

Öte yandan Van’da tüm protesto ve gösteriler valilik kararıyla 15 gün yasaklandı.

DİYARBAKIR KENT PLATFORMU DA VAN’A GİDİYOR

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu da yarın Van’a gidecek. Platformdan bugün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Türkiye’nin son dönemde en çok gereksinim duyduğu husus normalleşme ve demokratikleşmedir… Kimsenin demokrasi işleyişini yok etmeye, insanların demokratik iradesini yok saymaya hakkı yoktur. Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Seçim sonuçlarına yönelik yargının araçsallaştırılarak seçme ve seçilme hakkına açık müdahale teşkil eden kararlar karşısında, seçim sonuçlarına ve Van halkının iradesine saygı gösterilmesini ve Yüksek Seçim Kurulunun bu yanlış kararı düzeltmesini bekliyoruz.”

SES ÇIKARMA EYLEMİ BAŞLADI

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü ise halkı her akşam saat 21.00’da ses çıkarma eylemi yapmaya davet etti. Açıklamada “Diyarbakır halkına çağrımızdır, AK Parti ve MHP irade gaspına her akşam saat 21.00’da ses çıkarma eylemiyle tüm halkımızı kentlerimizi sahiplenmeye davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.

İstanbul Gayrettepe’de yangın faciası! Can kaybı 29’a yükseldi

Abdullah Zeydan TELE1’de anlattı: Seçilme hakkı nasıl elinden alındı?

Selahattin Demirtaş’tan Erdoğan’a Van çağrısı

 

Kaynak: TELE1