İstanbul Gayrettepe’de yangın faciası! Can kaybı 29’a yükseldi

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 1:58 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 8:34 pm

İstanbul Beşiktaş’ta 16 katlı bir binada eğlence mekanı tadilatı sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bağlı Gayrettepe’de ünlü isimlerin mekanı olarak bilinen Masquare adlı gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan yangın faciaya dönüştü. Yangında mahsur kalan yaralılar hastaneye sevk edildi. 29 kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.”

İş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş. , İşletme Müdürü A.A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

VALİ GÜL: TADİLATTA ÇALIŞANLAR HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş.” dedi.

FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, İstanbul Şişli’de bir binada çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 7’si ağır 8 kişi yaralanmıştır. Yangın söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.” dedi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri iş yerinin mesul müdürü İ.Ş., iş yerinin ortakları M.M.C. ve Ş.Ş., muhasebeci S.A., işletme müdürü A.A.P., tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E., metal işleri firma sahibi Ç.A. ve mobilyacı E.E. gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E’nin “kasten yaralama”, S.A’nın “cinsel taciz”, A.A.P’nin ise “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” ve “kasten yaralama” suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

Binada yürütülen arama kurtarma çalışmalarının da sonlandırıldığı öğrenildi.

YANGININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Yangının tadilat çalışmaları sırasında, tüp patlamasıyla tadilatta kullanılan elyaf malzemelerin tutuştuğu, oluşan duman nedeniyle içeridekilerin çoğunun zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi.

HAYATINI KAYBEDEN İKİ KİŞİNİN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Yangında hayatını kaybedenlerden birinin çalışanlardan Kadir Orhanoğlu, diğerinin ise Atanur Aladağ olduğu öğrenildi. Ölenlerin cansız bedeni Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

https://tele1.com.tr/gungorende-kombi-patladi-yangin-cikti-1036548/

Kaynak: DHA