Leyla Güven’e destek eylemine polis müdahalesi

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 10:08 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 10:08 pm

Açlık grevindeki HDP milletvekili Leyla Güven’in evinin önünde yapılan destek eylemine polis tarafından izin verilmedi. Tazyikli su kullanması üzerine polisler ve milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Yaşananları pencereden izlediklerini aktaran Güven’in kızı Sabiha Temizkan, “Annem çok üzgün ama ‘Bu dayanışmayı kıramayacaklar’ diyor” şeklinde paylaşım yaptı.

HDP milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Semra Güzel, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları’nın da aralarında olduğu yüzlerce kişi Leyla Güven’in evine doğru yürüyüş yaptı.

Güven’in evinin önüne gelen eylemcileri pencereden selamladı. Slogan atılmasıyla birlikte TOMA’dan, aralarında milletvekillerin de olduğu gruba polis tazyikli su sıkıldı. Bunun üzerine vekiller ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Güven’in kızı Sabiha Temizkan, “Sadece anneme ‘yanındayız’ demek istediler. Eriyen bedeniyle çıkıp selamlamak istediği insanlara tazyikli su ile saldırdı polis. Annem çok üzgün ama ‘Bu dayanışmayı kıramayacaklar’ diyor” ifadelerini kullandı.