Levent Tüzemen’den Atatürk’lü savunma: Ben şehit torunuyum

Yayın tarihi: 30 Aralık 2023 Cumartesi 10:14 am - Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi 10:19 am

A Spor’da Süper Kupa için yaptıkları maç önü yayını tepki çeken Gürcan Bilgiç ve Levent Tüzemen’den açıklama geldi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta oynanacak Süper Kupa’nın Mustafa Kemal Atatürk tişört ve pankartlarına izin verilmediği gerekçesiyle iptalinin yankıları sürerken, A Spor’da Süper Kupa için yapılan maç önü yayınıyla ilgili iki açıklama geldi.

Süper Kupa Finali’nin oynanmasını isteyen A Spor yorumcusuna tepki yağdı!

‘NEREDE DURACAKLARINI SÖYLEYEMEZ’

İlk açıklamayı A Spor Yorumcusu Gürcan Bilgiç, Suudi Arabistan yetkililerini eleştirerek şunları söyledi:

“Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Süper Kupa derbisinde son ana kadar her şey yolundaydı. Sabah yapılan güvenlik toplantısında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü “Yurtta sulh cihanda sulh” pankartı ve oyuncuların ısınmaya çıkacağı formalardaki Atatürk ibarelerine Suudi yetkililerden izin gelmedi. Hem kulüplerimiz hem de Türkiye Futbol Federasyonu, bu tavra çok net tavır koydu.

Organizasyonu yapanlarla amansız bir mücadele başladı ve sonuçta ülkenin kırmızı çizgisi; Mustafa Kemal Atatürk duruma noktayı koydu. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, bu ülke insanının en önemli değeridir. Başkası istediğini düşünebilir. Bize ve Cumhuriyet’ten daha yaşlı Türkiye’nin iki büyük kulübüne nerede duracaklarını söyleyemez. O yüzden Süper Kupa maçı değerlerimizin bir kez daha yüceldiği anlamlı bir günü yarattı. Varsın oynamasınlar.”

‘BEN SAKARYA’DA ŞEHİT DÜŞMÜŞ ATATÜRK’ÜN SİLAH ARKADAŞI BİNBAŞI TÜZEMEN’İN TORUNUYORUM’

Maç önü yayınındaki yorumları nedeniyle tepkilerin hedefi olan A Spor yorumcusu Levent Tüzemen ise  kendisini savunan bir açıklama yaptı. Sabah’ta yer alan habere göre Tüzemen’in açıklaması şöyle:

“Resmi açıklama yapılmadan sosyal medyada beni ve Gürcan Bilgiç’i linç etmeye çalışan zihniyeti lanetliyorum. Atatürk benim de kırmızı çizgimdir. Hakarette bulunanlarla da mahkemede görüşeceğim. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum. Atatürk’ün tüm değerleri benim değerlerimdir. Ben bu ülke uğruna Sakarya’da şehit düşmüş Atatürk’ün silah arkadaşı Tabur Komutanı Binbaşı Hilmi Tüzemen’in torunuyum.”

Taraftarlar havalimanlarına akın etti! 10.Yıl, İzmir ve Gençlik marşları…

Kaynak: TELE1