LC Waikiki’den gökkuşağı yasağı: ‘LGBTİ+ sembolleri’ listesi yayınladılar

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 4:22 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 4:28 pm

LC Waikiki yönetiminin, LGBTİ+ görünürlüğünden rahatsız olduğu gerekçesiyle bazı ürünlerin kaldırıldığını çalışanlarına bildirdiği iddia edildi. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan homofobik yaklaşım kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

LC Waikiki yönetimi tarafından, bir grup çalışana gönderilen e-posta ile Onur Haftası etkinliklerinin oluşturduğu LGBT görünürlüğünden rahatsız olunduğu ve bu nedenle Haziran-Temmuz aylarında ürünlerde gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin LGBT’leri andırdıkları gerekçesiyle “kesinlikle” kullanılmaması gerektiğini ve mutlaka renk sayısının azatılması istendiğini söyledi

“Müşteri hassasiyetlerinin arttığını” öne süren yönetim, kaçınılması gereken “LGBT sembolleri listesi” adı altında homofobik yaklaşım sergilediği mailinde “tasarım yasakları” diye bir bölümde gönderdi.

BOYKOT KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada kısa sürede yayılan olayda kullanıcılar #LCWaikikiBoykot etiketi ile kararı eleştirdi. #LCWaikikiBoykot etiketinin kısa sürede Türkiye gündemine girmesiyle bir grup homofobik #YanındayızLCWaikiki ve #TebriklerLCWaikiki etiketleri ile markaya sahip çıktı.

ONUR HAFTASI’NDA GÖRÜNÜRLÜK İÇİN PROFİLLERİNİ DEĞİŞTİRMİŞLERDİ

Öte yandan Onur Haftası kapsamında birçok marka LGBTİ+ görünürlüğünü artırmak için profil resimlerini değiştirmiş, gökkuşağı kullanmıştı.