Lavrov: Kararları Zelenski değil ABD alıyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 7:08 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 7:08 pm

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya destek veren Batıllı liderleri eleştirip Ukrayna Devlet Başlanı Volodomir Zelenski’nin Washington’ın aldığı kararları uyguladığını söyledi.

Lavrov, Hazar Denizi ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı için Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Lavrov, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya silah göndermeye devam ettiğine dikkat çekerek Batı’nın bu yöndeki çizgisinin “verimsiz” ve “zarar verici” olarak değerlendirdi. Lavrov, “Batılı ülkeler Ukrayna’ya ne kadar çok silah gönderirse bu çatışma ve desteklenen Nazi rejiminin mücadelesi o kadar uzun sürecek.” dedi.

“KARAR ALAN ZELENSKİ DEĞİL WASHİNGTON”

Lavrov, “Zelenskiy, NATO’nun desteği konusunda umut mu besliyor?” sorusuna “Zelenskiy’nin ne düşündüğü ve neyi umut ettiği kesinlikle önemli değil. Karar alan o değil. Kararlar Washington’da alınıyor. Bu kararlar devlet başkanlığı seviyesinde bile alınmıyor. Dışişleri Bakanlığında memurlar bu kararları alıyor.” şeklinde cevap verdi.
Zelenskiy’nin Endonezya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 Zirvesi’ne katılması ihtimalini değerlendiren Lavrov, “Zelenskiy’siz artık hiçbir toplantı yapılmıyor. Ukrayna yönetimi, bu konularda ısrarcı ve ağırbaşlıdır. Zelenskiy’nin Bali’deki zirvede bir kenarda gezip gezmeyeceği bizi ilgilendirmiyor.” ifadesini kullandı.

Rusya’da Putin’e güven yüzde 81