Kuzey Kore’den flaş hamle!

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 10:29 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 10:29 pm

Kuzey Kore, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarını resmen tanıdığını duyurdu. Kararın ardından ayrılıkçı bölgeler de Kuzey Kore’yi tanıma kararı aldı.

Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı Suriye’nin ardından Kuzey Kore tarafından da resmen tanıdı. Kuzey Kore’nin Moskova Büyükelçisi Shin Hong-Chul, Donetsk’in Moskova Büyükelçisi Olga Makeyeva’ya, Kuzey Kore’nin, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni resmen tanıdığına dair belgeyi takdim etti. Aynı zamanda Kuzey Kore’nin ayrılıkçı diğer bölge Luhansk’ı da resmen tanıdığına dair bildirim yapıldı.

Rusya-Ukrayna savaşı aslında bize ne anlatıyor? – I

AYRILIKÇI BÖLGELER DE KUZEY KORE’Yİ TANIDI

Kuzey Kore’nin ayrılıkçı 2 bölgeyi resmen tanımasının ardından hem Donetsk’ten hem de Luhansk’tan karşılık geldi. Donetsk ve Luhansk yönetimleri, Kuzey Kore’yi resmen tanıdıklarını duyurdu.

Donetsk’in Moskova Büyükelçisi Makeyeva yaptığı açıklamada, iki ülke arasında ilişkilerin arttırılması ve büyükelçilik açılması yönünde çalışmalar başlatılacağını duyurdu.

Kuzey Kore-Güney Kore ilişkileri geriliyor: Füze denemelerine yanıt