Kulis bilgisi sızdı! Kayyım kararı AKP içinde bölünme yarattı

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 5:14 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 5:34 pm

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının, AKP içinde fikir ayrılıklarına yol açtığı ve bazı partililerin halkın tam olarak ikna edilememesinden rahatsız olduğu öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı, 31 Mart’taki yerel seçimde HDP’li adayların kazandığı Diyarbakır, Van ve Mardin’in belediye başkanlarını görevden uzaklaştırarak valileri işbaşına getirmişti.

‘İkna edemezsek biz zararlı çıkarız’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre AKP içinde, bu kararın halkın tam olarak ikna edilememesi halinde partiye zarar verebileceği tartışılıyor.

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasının seçmende olumsuz etki yaptığı,

kayyımların HDP’li belediye başkanlarına göre çok daha iyi hizmet getirdiği söylense de bunun parti lehine oya dönüşmediği eleştirilerini gündeme getiren bazı AKP’liler, ‘terör‘ argümanlarının halka iyi anlatılması gerektiğini belirtiyor.

Hem partiye hem bölge siyasetine zarar verir

Bu görüşü savunan partililer, alınan kararın meşru gösterilmesi için ‘terörist‘ cenazesine katılım ya da benzer eylemlerin yeterli görülebileceğini ancak bir yanda da seçim ve sandığa olan inancın zarar görebileceğini vurguluyor.

Bu partililerde ‘Halkın psikolojisinin gözardı edilmesi hem partiye hem bölge siyasetine zarar verir’ görüşü hakim.

 

Can Ataklı: Berat Albayrak banka müdürleriyle ne konuştu? Kurtulmak için debeleniyorlar