‘Küflü çikolata’ yanıtı gündem olmuştu: Patiswiss’in CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 2:24 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 2:26 pm

Küflü çikolataları paylaşan bir tüketiciye “Karşında dev Migros ve biz varız” yanıtı veren Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti.

Bir kullanıcının LinkedIn’da paylaştığı küflü çikolata fotoğraflarına verdiği yanıt ve açıklamalarla gündeme oturan Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti.

Instagram hesabından yaptığı açıklamayla kararını duyuran Tunaoğlu’nun şirketi tarafından üretilen çikolatalar 2 süper market zincirinin raflarından kaldırılmıştı. Müşterisine hatalı cevap verdiğini kabul eden Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevine şu sözlerle veda etti:

“Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden, sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılıyorum.

Görev değişikliği, Yönetim Kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir.”

NE OLMUŞTU?

Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun “Karşında biz ve dev Migros var” sözleri tepki çekmişti. Tunaoğlu daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu’na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırmıştı.

Tunaoğlu, tüketiciyi sert ifadelerle şunları yazmıştı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs’ den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.”

Küflü çikolata skandalı! Migros’tan sonra Carrefour da Patiswiss’i raftan indirdi

Kaynak: HABER MERKEZİ