Küflü çikolata skandalı! Migros’tan sonra Carrefour da Patiswiss’i raftan indirdi

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 11:09 am

Ankara merkezli çikolata fabrikası Patiswiss‘in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımına sert tepki gösterdi. “Karşında dev Migros ve biz varız” diyen Tunaoğlu, marka karalama davası açacağını da ima etti. Fakat yaşananların sosyal medyada büyük tepki çekmesi sonrası Migros ürünleri raftan indirmişti. Migros’tan sonra bir diğer süpermarket firması Carrefour da Patiswiss ürünlerini satıştan kaldırdı.

Ankara merkezli çikolata fabrikası Patiswiss’in Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımı sonrası çok sert bir tepki verdi. Kullanıcının evindeki nem oranını kontrol etmesini ve marka karalama yapmaması gerektiğini savunan Tunaoğlu, “Karşında dev Migros ve biz varız” diyerek dava açma tehdidinde bulundu.

MİGROS RAFTAN İNDİRDİ

Ancak bu sözlerin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini Migros Mobil uygulamasından kaldırarak Tunaoğlu’na ve şirkete büyük bir şok yaşattı.

CARREFOUR DA SATIŞLARI DURDURDU

Türkiye’nin en büyük süpermarket firmalarından biri olan Carrefour da Migros gibi Patiswiss marka ürünleri satıştan kaldırdı. Carrefour’un internet mağazasından yapılan aramada ürünlerin  siteden tamamen silindiği görüldü.

İŞÇİLERİ ZORLA SENDİKADAN İSTİFA ETTİRİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz aylarda Patiswiss Çikolata adlı firmada bir işçinin sendikalı olduğu için işten çıkarıldığı, 15’e yakın işçinin de e-devlet şifresi alınarak istifa ettirildiği öne sürülmüştü. Türkiye İşçi Partisi Ankara İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda “Patiswiss Çikolata’da bir işçi sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı, bugüne gelindiğinde ise toplamda 15’e yakın sendikalı işçi e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa ettirildi! Yenimahalle İlçe Örgütümüz süreci takip etmektedir. Sendikalı olmak anayasal haktır, gasp edilemez!” denilmişti..

E-devlet şifresi alınan işçiler sendikadan istifa ettirildi iddiası

Kaynak: TELE1