Kriz derinleşti: Karabük’te fırında bayat ekmek

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 4:23 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 4:25 pm

Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte vatandaşın alım gücü azaldı. İstanbul’da bazı bölgelerde insanalar çöpten ekmek toplarken, bir mahallede ise ölçek ile ayçiçek yağı satışı tabloyu gözler önüne serdi. Bir başka görüntü de Karabük’ten geldi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Karabük’te esnafı ziyaret etti. Ziyaret esnasında fırında asılı olan ekmek fiyatı dikkat çekti. Fırının camekanında asılı olan fiyat listesinde ekmeğin fiyatı 1,10 TL, bayat ekmek ise 70 kuruş olarak görüldü. Vatandaşlar ise 70 kuruşa bayat ama daha ucuz ekmeği tercih ediyor.

YOKSULLUK SERİSİ BU İLK DEĞİL

Yaklaşık 3 hafta önce Üsküdar’da gerçekleşen olayda, vatandaşların yer altı konteynerini açarak içine sarkıttıkları bir sopa yardımıyla çöpleri çıkardığı görüldü. O anlar o sırada sokakta bulunan bir başka vatandaş tarafından kaydedildi.

ERDOĞAN: TÜRKİYE’DE EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN Mİ VAR?

MHP, 16 Ekim 2020 tarihinde ekmek fiyatlarındaki artışa tepki olarak askıda ekmek kampanyası başlatmıştı. MHP Lideri Bahçeli, “Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasıyla ilgili olarak “Bırakın Allah’ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye’de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye’de ya… İnanıyor musunuz bunlara?” demişti.