Kriz büyüdü! İcralık vatandaşların iki bin lirası siliniyor

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 10:57 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 10:57 pm

Türkiye’de vatandaşlar ödemek zoruna oldukları borcu ödeyemezken, borçlarına borç katılıyor. Ekonomik kriz günden güne derinleşirken, icralık borcu 2 bin TL ve altı olan vatandaşların borcunun silineceği açıklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz” dedi. Uygulamanın detayları ise henüz paylaşılmadı.

Erdoğan’ın toplantı sonrasında yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“YUNANİSTAN MUHATABIMIZ DEĞİL”

Yunanistan askeri, siyasi olarak dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir.

Her fırsatta söylediğimiz gibi Türkiye güçlü olmak mecburiyetindedir. Aksi takdirde ülkemizi felakete sürüklemek isteyenlere fırsat vermiş oluruz.

Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan büyüme oranımız ikinci çeyrekte yüzde 7,6 olarak gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz hafta açıklanan 2022 büyüme rakamları, Türk ekonomisinin büyüdüğünü göstermiştir.

Bizim mandacı iktisatçılar dediğimiz kişiler bile eski düşüncelerini söylemiyor. Büyüme rakamlarımızı bu fotoğraf içerisinde değerlendirmek gerekiyor.

Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinde önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz.

ENFLASYON İÇİN YİNE TARİH VERDİ

Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. Dünyanın her ülkesi kendi ekonomik gerçekliğine göre, son 40-50 yılda eşi benzeri görülmemiş enflasyon tehdidiyle mücadele ediyor. Türkiye olarak yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40’lı, ardından 30’lu, yıl sonuna doğru 20’li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz. Bu süreçte refah kaybı yaşayan dar ve orta gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza yönelik destekleyici çalışmaları artırarak devam edeceğiz. Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz.

AB’den Erdoğan’a Yunanistan yanıtı! ‘Ciddi endişe kaynağı’