AB’den Erdoğan’a Yunanistan yanıtı! ‘Ciddi endişe kaynağı’

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 8:45 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 8:45 pm

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Yunanistan’ın Ege Adaları’na yönelik tutumu üzerine söylediği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini düşmanca ve ciddi endişe kaynağı olarak niteledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Adaları’nda Yunanistan’ın gerginlik yaratan hamleleri üzerine söylediği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri hakkında açıklama yaptı. Peter Stano, günlük basın toplantısında kendisine konu hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini düşmanca ve ciddi endişe kaynağı olarak değerlendirdi. Stano, “Türkiye’nin siyasi liderliğinin Yunanistan’a ve Yunan halkına karşı bu düşmanca açıklamalarından haberdarız. Bunlar ciddi endişe kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

DİYALOG ÇAĞRISI

Stano, yaşanan gerginlikten dolayı Türkiye’yi suçlarken taraflara diyalog çağrısı yaptı. Stano, “Türkiye’den gerilimi tırmandırıcı söylemlerden kaçınmasını ve iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmeye çalışmasını bekliyoruz, tersini değil. Yunanistan ile ilişkiler söz konusu olduğunda, açıkta olan tüm konular, barışçıl bir tarzda, diyalog yoluyla, iyi niyetle, uluslararası hukuka riayet ederek ve iyi komşuluk ilişkileri prensibiyle uyumlu şekilde ele alınmalı” şeklinde konuştu.

Peter Stano son olarak, Yunanistan’ın AB ülkesi bir ülke olduğunu ve AB üyesi devletlerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleri Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı