KPSS lisans oturumlarının ilki sona erdi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 12:03 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 7:27 pm

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür VE Eğitim Bilimleri oturumu bugün gerçekleşti. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül’de açıklanacak. Antalya’da ise bir aday saniyelerle sınavı kaçırırken alanda bekleyen bir kişi duruma tepki gösterdi.

Toplam yedi oturumdan oluşan KPSS lisans maratonunda ilk hafta sonu, saat 10.15’te Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başladı ve öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuyla tamamlandı.

Adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde toplam 120 soruya karşılık 130 dakika süre verildi. Eğitim bilimleri testinde ise 100 dakika süre verilen adaylara 80 soru yöneltildi.

İKİ HAFTA SÜRECEK

2022-KPSS lisans maratonu, 6 Ağustos’ta saat 10.15’te, alan bilgisi birinci oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve aynı gün saat 14.45’te alan bilgisi ikinci oturumu (hukuk, iktisat, maliye) ile 7 Ağustos saat 10.15’teki alan bilgisi üçüncü oturumuyla (işletme, muhasebe, istatistik) devam edecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos’ta saat 10.15’te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45’te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül’de açıklanacak.

SANİYELERLE KAÇIRDI VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Yurt genelinde düzenlenen KPSS’nin bir oturumu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşti. Üniversitede adaylar ile yakınları yoğunluk oluşturdu. Kalabalık nedeniyle araç girişlerinde uzun kuyruklar meydana geldi. AÜ Eğitim Fakültesi’nde de adaylar, kimlik kontrollerinin ardından tek tek sınıflara alındı. Kapıların kapanmasına 5 dakika kala adaylar, koşarak sınav binasına giriş yaptı.

Yazılıda 1. olanı elediler 172. olanı işe aldılar!

Saat 10.00’da kapıların kapanmasından saniyeler sonra bir aday, sınav binasına koşarak geldi. Fakat sınav yetkilileri kapıyı açmadı. Üzgün olduğu görülen kadın aday bina önünden ayrılırken, bahçede bekleyen bir kişi adayın içeri alınmasını rica etti. Yetkililerden olumsuz yanıt alan kişi, daha sonra duruma tepki gösterdi.

Sınavın başlamasının ardından adaylar içeride ter dökerken, dışarıda bekleyen aileler ise gölgelik alanlarda dua okuyarak, yakınlarını bekledi.