Korsan okul servisleri her yerde! “Çocuklarımızın hayatını riske atmaktadır”

Yayın tarihi: 23 Eylül 2023 Cumartesi 1:24 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2023 Cumartesi 3:57 pm

Akaryakıta gelen son zamlarla beraber okul servis ücretleri de başını alıp gitti. Okul servis ücretlerine gelen zamlar vatandaşları korsan taşımacılığa yöneltti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu korsan servisler, haksız rekabetin yanı sıra, taşıma yapan araçların ve şoförlerin yetersizliği nedeni ile çocuklarımızın hayatını riske atmaktadır” dedi.

AKP’nin ekonomi politikaları sonrası önü alınamayan enflasyon, zamları da beraberinde getirdi. Son akaryakıt zamlarıyla okul servis ücretleri de iyice katlandı. Fiyatların uçmasıyla isekorsan servisler her yerde boy göstermeye başladı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte artan korsan servisler konusunda hem vatandaşları hem de yetkilileri uyardı.

“KESİNLİKLE KORSAN SERVİSLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”

Okul servis seçimi konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları dile getirdi:

“Çocuklarımız geleceğimizdir ve onları korumak geleceğimizi korumaktır. Bu yüzden veliler, çocukların can güvenliği için servis seçimine büyük özen göstermeli. Üç beş lira daha ucuz ulaşım için kesinlikle korsan servislere itibar edilmemeli. Çünkü odaya kayıtlı olmayan korsan servisler çocukların can güvenliğini tehdit ediyor. Esnaf odasına kayıtlı, vergisini ödeyen, TSE belgeli kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı rehber personel bulunduran, aracında son teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, kurallara riayet eden, kısacası servis şoförlüğü yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan esnafımız tercih edilmelidir”

AKP’nin “yönettiği” ekonomi okul kantinini de vurdu! Simit-Ayran 27, tabldot yemek 95 TL

“GEÇMİŞ YILLARDAKİ OLUMSUZ OLAYLAR TEKRAR YAŞANMASIN”

Okul servis araçlarının yerine getirmesi gereken zorunlulukların mutlaka denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Geçmiş yıllarda yaşanan bazı olumsuz olayların tekrar cereyan etmemesi için denetimler çok önemli. Bunun için okul servis araçlarında olası kaza riskini veya olası bir kaza sonucu oluşabilecek hasarı en aza indirmek amacıyla gerekli tüm önemler alınmalıdır. Bu amaçla trafik kurallarına uyulmalı, servis araçlarının içi sürekli havalandırılmalı, temiz, bakımlı ve güvenli durumda olmalı, rutin olarak temizliği sağlanmalı, şoför ve rehber personel, öğrencilerin iniş çıkışları sırasında dikkatli olmalı ve öğrencileri güvenli bir yerde bırakmaya dikkat ve özen göstermelidir” diye konuştu.