Koronavirüse yakalanan Hollywood yıldızının akıl sağlığı bozuldu

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 12:37 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 12:37 pm

Yeni tip koronavirüse yakalanan ve hastalığı atlatan Idris Elba, salgının akıl sağlığını çok kötü etkilediğini söyledi. Elba, “Virüs beni zihinsel olarak çok kötü etkiledi. Çünkü virüse dair çok fazla bilinmez vardı” ifadesinde bulundu.

Koronavirüse yakalanan ve hastalığı yenen Idris Elba, Radio Times’a verdiği röportajda, artık tamamen iyileştiğini ve hayatta olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Hastalığın kendisini zihinsel olarak etkilediğini belirten 47 yaşındaki oyuncu, “Hastalığın belirtilerini göstermiyordum bu yüzden herkeste görünen büyük belirtiler bende yoktu. Beni zihinsel olarak çok kötü etkiledi. Çünkü virüse dair çok fazla bilinmez vardı. Bilinmeyen bir konu olduğundan kendimi konuşmaya mecbur hissettim. Bu yüzden bunun benim ve karımın üzerindeki zihinsel etkisi epey travmatik oldu” dedi.

Yaşananları hatırlamak amacıyla dünyanın her yıl bir haftalık tecride girmesi gerektiğini söyleyen ancak tepkiler üzerine sözlerini geri alan Elba “Yaşadıklarımın üstesinden gelmek için tecride ihtiyaç duydum. Aslında dünyanın da tecride ihtiyacı olduğu ortaya çıktı” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Idris Elba’nın koronavirüs olduğunu açıklaması için para aldığı yönündeki iddialar ortaya atılmıştı.

Tanınmış oyuncu, hakkında çıkan bu haberlerin ardından “Benim gibi birine corona virüs olduğumu söylemek için para ödeneceği fikri… Bu kesinlikle saçmalık. Büyük aptallık. İnsanlar bunu habermiş gibi yaymak istiyor. Aptalca” sözleriyle iddialara son noktayı koymuştu.