Koronavirüs gölgesinde Noel: Kutlamalar 6 kişi ile sınırlandırılabilir

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 1:13 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 1:13 am

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülke genelinde koronavirüsün yayılmasını engellemek için Noel kutlamalarını 6 kişiyle sınırlandırabileceklerini açıkladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez İtalyan mevkidaşı Giuseppe Conte ile gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu. Başbakan Sanchez, koronavirüs vakalarındaki artışın önüne geçilemediği İspanya’da Noel kutlamalarını 6 kişiyle sınırlandırılabileceğini düşündüğünü duyurdu.

Sanchez, “Bu herhangi bir yerden yerden çıkardığımız bir rakam değil. Sağlık uzmanlarının, bilim insanlarının bize enfeksiyonlarda başka bir dalgalanmayı önlemek için yeterince titiz ve kısıtlayıcı olduğunu söylediği bir sayıdır” diye konuştu.

1 milyon 622 bin aşkın koronavirüs vakası bulunan ülkede Katalonya ve Madrid de dahil olmak üzere bazı bölgelerin sağlık direktörleri, Noel kutlamalarının 10 kişi ile sınırlandırılması gerektiğini savunuyor.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Öte yandan İspanya hükümeti bir sonraki kısıtlama kurallarını belirlemek için yerel hükümetlerle görüşme yapmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Salvador Illa, bölgelerin sağlık direktörlerinin katıldığı zirvenin ardından görüşmelerin iyi ilerlediğini, ancak henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Bakan Illa, “Mümkün olan maksimum fikir birliğini oluşturacak bir dizi öneri üretmek istiyoruz” diyerek önümüzdeki hafta bir anlaşmaya varmayı beklediklerini belirtti.