Eğitim-İş müfredat değişikliğinde Bakan Tekin’e geçmişi hatırlattı: Gizli ajandanız mı?

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 2:13 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 2:13 pm

Haber: HABER MERKEZİ

Eğitim-İş, AKPnin yeni müfredat değişikliği konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, “gizli ajandanız mıydı?” diye sordu.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı’nın(MEB) “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını verdiği yeni eğitim müfredatının geri çekilmesi için topladığı imzaları MEB’e teslim etti.

MEB’in önünde sendika adına açıklama yapmadan önce söz alan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay; Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim-Sen ve Eğitim-İş olarak 11 Mayıs Cuma günü greve gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Kadem Özbay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. Toplumların uygarlık düzeyini öğretmenlerine verdiği değer belirler. Öğretmenlere bir miktar diyenlerde eser miktar adalet, eser miktar hak ve eser miktar liyakat kalmamıştır. Bugün öğretmenlerin uğradığı şiddetin de, mesleki tükenmişliğin de ekonomik tükenmişliğin de sorumlusu da AKP iktidarıdır. Bunu çok net koyacağız” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OLARAK TÜRKÇE’Yİ DOĞRU KULLANACAKSINIZ”

Kadem Özbay’ın Eğitim-İş adına okuduğu basın açıklamasında ise en son yapılan müfredat değişikliğinin 2017 yılında yapıldığı belirtilerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son müfredatın 10 yıllık bir hazırlık sonucu yaptığı açıklaması hatırlatıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“Herkesle ortak çalışmak istiyoruz diyen Bakan Tekin’e soruyoruz: Biliyorsunuz Yusuf Tekin 2013-2018 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşardı. Son müfredat değişikliği, sizin de müsteşar olduğunuz 2017 yılında yapıldı. 10 yılda hazırladığınızı söylediğiniz bu müfredat değişikliği sizin gizli ajandanız mıydı? Çünkü 2017’nin üzerine 10 eklediğinizde 2027 olması lazım. Demek ki bir müfredat değişikliği varken de Milli Eğitim Bakanlığı’nda Müsteşarlık görevi varken aslında gizli bir ajanda varmış. Gizli saklı çalışarak paralel bir müfredat hazırlığında mıydınız? Bu süreçte kimlerle çalıştınız? Komisyona kimleri hangi kriterlere göre seçtiniz? Taslak programı yazanlar arasında dernek ve vakıf görünümlü, sizin STK diye tarif ettiğiniz tarikat ve cemaatler var mı?

Görüş ve önerileri bildirmek için neden E-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ile giriş yapılmasını istediniz? Yoksa amacınız alışık olduğunuz üzere birilerini fişlemek ya da yandaşlığınızı bir kere daha test etmek mi?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bir parti programıdır. Türkiye Yüzyılı sloganında AKP’nin nasıl cumhuriyet eksiği varsa, burada da cumhuriyet eksikliği vardır. Buranın adı Milli Eğitim Bakanlığı’dır, Maarif Bakanlığı değildir. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkçe’yi doğru kullanacaksınız.”

CHP’den ‘müfredat’ tepkisi! Vekiller MEB’e yürüdü

Kaynak: HABER MERKEZİ