Koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı, sağlık emekçilerinden önce AKP’li vekil yaptırdı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 1:04 pm

AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin ile eşi Begüm Gültekin, eczacı oldukları gerekçesiyle Niğde’de koronavirüs aşısı oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı can kayıpları ve vaka sayıları artarken dün Çin merkezli Sinovac firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına acil kullanım onayı geldi. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin canlı yayında aşı yaptırmasının ardından bugün ülke genelinde sağlık emekçilerinin aşılanmasına başladı.

AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve eczacı eşi Begüm Gültekin’de Niğde’de aşı yaptırdı. Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Niğde’de ilk defa halk arasında Çin aşısı olarak bilinen, ilimize de 5 bin 600 adet gelen geleneksel CoronaVac aşısını yaptırdım. Tüm vatandaşlarımıza aşı olmaları konusunda müsterih olmalarını, devletimize, Sağlık Bakanımıza, çalışanlarımıza ve Aşı Bilim Kurulu üyelerine güvenmelerini istiyorum. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış algılara kapılmamalarını, süreci takip etmelerini ve sıra geldiğinde e-nabız sisteminden de kontrol ederek aşı sürecine katkı sunmalarını özellikle istirham ediyorum.”

Gültekin, kendisinin de bir sağlık çalışanı olduğunu belirterek, sağlıkta çalışan herkesin aşılanacağını söylese de sosyal medyada aktif bir sağlık emekçisi olmadığı gerekçesiyle eleştirildi.

İşte Gültekin’e gelen tepkilerin bazıları şöyle: