Köprüde öldürülen askeri okul öğrencisinin ablası Mehtap Tekin Tele1’e konuştu: Dik durmaya devam edeceğim…

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 10:28 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2019 Perşembe 1:05 am

15 Temmuz Darbe Girisimi gecesinde Boğaz köprüsünde öldürülen askeri okul öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Ana Haber Bülteni’nde Tele1’in konuğu oldu. “Kardeşim için dik durmaya devam edeceğim” diyen Tekin, kendisine kardeşini öldürdüklerine dair mesaj atan şahıslarla ilgili herhangi bir hukuki işlemin yapılmadığını belirtti.

Boğaz Köprüsünde öldürülen Hava Harp okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Ana Haber Bülteni’nde Tele1’in konuğu oldu.

Önce 15 Temmuz’da askerin boğazını ben kestim dedi sonra kendini yalanlamaya çalıştı

Mehtap Tekin şöyle konuştu:

“Kardeşim 5 yıl Bursa Işıklar Hava Lisesinde okudu daha sonra Hava Harp Okuluna geçti. Orada her yıl kampa gidiyorlar Yalova’da askeri kampa gitti. Oradaki bazı komutanlar tatbikat diye, canlı bomba diye çeşitli sebeplerle Boğaz Köprüsüne götürülüyorlar. Bunlardan kardeşimin ve diğer erlerin hiçbirinin haberi yok. Ve ben bu konuyla ilgilenirken bir sürü katiller üç yıldır bana yazıyorlar ve biz bunu dava ettik. Üç kere de takipsizlik aldık, yani avukatlarımız da bununla ilgileniyor fakat bugün de gördüğünüz gibi Yusuf Tosun isminde şahıs kendisinin katil olduğunu kendisi itiraf ediyor. Bana bu şekilde bir mesaj attı. Bundan önce Musa Mert Kaya isimli bir kişi onu da teşvik ediyor aslında bu kişi bana bir mesaj atıyor. O Sabah askerleri linç edenlerden biri de bendim. Hırsımı alamadım. Daha hepsini öldürmem gerekiyordu. Bunun üstüne biz tepki gösterdik. Bu tepkinin üzerine de bu Yusuf Tosun adlı kişi mesaj attı. Asıl askeri ben kestim diye.

“RAPOR OLDUĞU HALDE ‘ASKER KESİLMEDİ’ DENİLİYOR”

Buradan herkese seslenmek istiyorum. Asker kesilmedi diyenler adli raporu elimizde. Kaç sayfa elimizde rapor var. Burada raporlar olduğu halde yalanlıyorlar zaten. Yalova’dan tatbikat diye çocuklar  buraya götürülüyor. Zaten teslim olan erler bunlar. Bize hiçbir şekilde şehitlik de verilmedi. Şehitlikten geçtik katilinin de yargılanması söz konusu değil. Özellikle benim üzerimde bir psikolojik baskı söz konusu. Tek başıma ben üç yıldır mücadele ediyorum bu hakaretlere de alıştım, ama kardeşime yapılan bu haksızlığa gelemiyorum.

“IŞİD’Lİ OLDUĞUNA DAİR MESAJ ALIYORUM”

Bu isimler eminim ki gerçekten suçlular. Bu şahıs bana yazdıktan sonra bazı kişiler bana yazı yazdılar Azerbaycan tarafından kendisinin IŞİD’li olduğunu Irak ve Suriye tarafından geldiğini bu şekilde mesajlar aldım. O katiller benim karşıma gelsin ben aynısını yapamam bu çünkü vicdanla ilgili bir durum. Arkalarında kendilerini siyasi olarak koruyanlar var ama görünen yanıyla KHK’lar tarafından korunuyorlar. Ama görünmeyen korumaları da var. AİHM gideceğiz bu davanın peşini bırakmayacağım. Masum olan bir sürü askeri öğrenci var Silivri’de hepsinin masum olduklarını çok iyi biliyoruz. Bir gün olacak ve hesabı verilecek bunu katilleri de çok iyi biliyor. Kardeşim bana şehit olursam hep dik dur demişti dik duracağım ve mücadele edeceğim son sözüm de bu”.