Önce 15 Temmuz’da askerin boğazını ben kestim dedi sonra kendini yalanlamaya çalıştı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 1:05 pm

15 Temmuz darbe girişimi sırasında “Köprüde askerin kafasını ben kestim” diyen şahıs sosyal medyada paylaşımı tahmin ettiğinden daha fazla yayılınca “kinaye” diyerek yalanladı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü sonrası darbe gecesi ve sonrasında yaşananlar yeniden gündeme oturdu. İsmi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde darbe gecesi orada bulunan ve sabaha karşı katledilen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası, Yusuf Tosun isimli şahsın kendisine mesaj atarak kardeşini öldürdüğünü ‘itiraf ettiği’ mesajı paylaştı. Paylaşım hızla yayılıp büyük tepki görünce Yusuf Tosun adlı şahıs, “kinaye” yaptığını belirterek ilk açıklamasını yalanladı.

Tosun, sosyal medyada bir anda yayılan ilk mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

 

‘KİNAYE YAPTIM’

Paylaşımın büyük tartışma yaratması ve hızlıca sosyal medyada yayılmasının ardından bir açıklamada daha bulunan Tosun, bu kez sözlerini yalanlamayı tercih etti. Tosun, “Ben kimsenin kafasını kesmedim. İki kurşun isabeti ile yaralı olduğum için bunu istesem de yapamazdım, ki zaten ömrüm olarak anılacak neyim varsa savaş karşıtı bir duruşta ter dökerek geçirdim” diyerek kinaye yaptığını ileri sürdü.

15 TEMMUZDA ASKERLERİ LİNÇ EDENLER KENDİLERİNİ AÇIKLADI

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında köprü üzerinde  askerlerin boğazının kesildiğini görenler sosyal medya hesaplarından kendilerini açıkladı