Köpeği pikabın arkasına asarak götüren caniye ödül gibi ceza!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 9:58 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 9:58 am

Sarıyer’de seyir halindeki pikabın arkasında asılı şekilde duran bir köpek görüldü. Ölü olduğu belirtilen köpeğin görüntüleri başka bir sürücünün cep telefonuyla kayda alındı. Köpeğin asılı kaldığını ‘fark etmediğini’ söyleyen sürücüye ise 3 bin lira para cezası verildi.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde çekilen görüntüler kan dondurdu. Seyir halindeki 34 PY 8033 plakalı pikabın arkasında asılı vaziyette görülen ölü köpek, tepkilere neden oldu. Başka bir sürücü tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, ismi öğrenilemeyen pikap sürücüsünü ifadesi alınmak üzere emniyete götürdü.

ASILI KALDIĞINI FARK ETMEMİŞ

Sürücünün ifadesinde, köpeğiyle ormanlık alanda gezmek için yola çıktığını, köpeği pikabın kasasına bağladığını ve seyir halindeyken köpeğin korkup dışarı atladığını ve bu şekilde öldüğünü, köpeğin asılı kaldığını da fark etmediğini söylediği öğrenildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda pikabın sürücüsü İsmail Z., Ayazağa Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen İsmail Z., ‘5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na istinaden 3 bin 36 TL idari para cezası uygulandı. Şüpheli ‘Hayvana Kötü Muamele ve İşkence’ suçundan yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Köpekleri kovalayan komşusunu uyardığı için darbedildi