Kocaelispor’un stadyumunda skandal fotoğraf! Bir tek Atatürk’e yer vermediler

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 1:05 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 1:05 pm

Kocaelispor’un stadında hafta sonu oynanan Manisa FK maçında Cumhurbaşkanı’nın, Spor Bakanı’nın ve Belediye Başkanı’nın dev posterleri asılırken Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yer verilmedi.

Trendyol 1.Ligde hafta sonu İzmit’te Kocaelispor-Manisa FK takımları karşılaştı. Yeniçağ’ın haberine göre maçta, Türk Bayrağı ve Kocaelispor bayrağının arasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın posterleri asılarak “Kocaelispor’umuza Süper Lig yolunda başarılar dilerim” sözlerine yer verildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesi ise büyük tepkilere neden oldu.

Kocaelisporlu futbolcu şampiyonluk kutlamasında otobüsten düştü!

KOCAELİSPOR TEPKİLERE YANIT VERDİ

Kocaelispor ise tepkiler karşısında yaptığı açıklamada, başarı dileklerine yer verildiği için posterler arasına Atatürk’ün resminin konulmadığı açıklamasını yaparken, “Koskoca stadyumda Atatürk’e nasıl yer bulamazsınız?, Bu stadyuma fotoğraf konulacaksa ilk Atatürk’ün fotoğrafı olmalıydı” yorumları yapıldı.

Kim bu provokatörler? Atatürk’e hakaret içerikli gönderiye 33 bin beğeni geldi!

ATATÜRK YAŞAMADIĞI İÇİN TEMENNİDE BULUNAMAZMIŞ!

Açıklamada, “Dün akşam Kocaeli Stadyumu’nda oynanan Manisa FK müsabakasında stadyum içerisinde asılmış olan bayrak ve posterler konusunda bir takım yanlış anlaşılmaların konuşulduğu görülmektedir.

Öncelikle söz konusu bayrak ve posterlerin asılması konusunda Kocaelispor Kulübü ve Yönetiminin herhangi bir dahli ve bilgisi yoktur.

Posterlerin üzerinde yer alan temenniler, şu an görevde olan devlet görevlilerini içerdiği için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri bu kapsamda yer almamıştır. Söz konusu poster ve bayrakların asılmasında herhangi bir bayrak asma ve sıralama yönetmeliği gözetilmediği için Ulu Önderimizin posteri bu posterlerin arasında yer almamıştır.

Bu konu üzerinden Kocaelispor Yönetim Kurulu’na atılmaya çalışılan Atatürk düşmanı ithamlarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı ölçecek bir kıstas yoktur, biz sonuna kadar Mustafa Kemal’in yolundan giden, onun askeri olmakla övünen Türk Vatandaşlarıyız” ifadeleri kullanıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün konuşması verildi, Galatasaray taraftarları alkış tufanı kopardı