Kocaeli’de bir haftalık eylem yasağı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 3:33 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 3:33 pm

Kocaeli’de “Kürt Dili Hareketi Derneği”nin Ankara’ya yürüyüş yapacağı yönündeki paylaşımlar nedeniyle il çapında tüm eylemler yasaklandı.

Kocaeli Valiliği, il çapındaki açık ve kapalı ortamlarda yapılacak her türlü eylemin yasaklandığını açıkladı.

Açıklamaya göre “Kürt Dili Hareketi Derneği”nin “Kürtçe dil hakları talepleri” için Kocaeli’den başlayarak Ankara’ya yürüyeceği yönündeki paylaşımlar nedeniyle il çapında yürüyüş, açık ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma gibi eylem ve etkinliklere yasak getirildi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin (a) ve (c) fıkraları ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesinin hükümleri gereğince Kocaeli il sınırları içerisinde bu kapsamda yapılacak her türlü (yürüyüş, açık ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri, broşür dağıtma, protesto eylemi ve benzeri) eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla gelen araçların ve şahısların il sınırlarına girişleri, 31 Ekim saat 00.01’den 6 Kasım saat 23.59’a kadar 7 gün süreyle yasaklanmıştır.”

Tunceli’nin ardından Bingöl’de de eylem yasağı!