Kobani Davası’nda savcıdan tahliyelere itiraz

Yayın tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma 6:15 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 7:01 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nın 3’üncü duruşmasının son oturumu Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 4 isim tahliye edildi.

Tutuklu yargılanan eski milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Aysel Tuğluk ile tutuksuz yargılanan Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Gülfer Akkaya ve Altan Tan mazeret bildirdi. HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş savunmasına hazırlandığı, tahliye edilen ve yerine kayyım atanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zeki Çelik, İbrahim Binici, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün’ün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen 4 ismin yeniden tutuklanması istendi. İtirazı değerlendiren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetti. Bunun üzerine Savcı Şimşek, itirazı Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine taşıdı. Mahkemenin bu talebi kabul etmesi halinde söz konusu isimler yeniden tutuklanacak.