Kız arkadaşıyla buluşmak için karantinadan kaçan adama hapis cezası

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 11:03 am - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 11:03 am

Kız arkadaşıyla bulunmak için karantinadan kaç Avustralyalı bir adama 6 ay hapis ce 2 bin dolar para cezası verildi.

Avustralyalı 35 yaşındaki iş insanı Jonathan David, 27 Mart tarihinde iş için gittiği Victoria eyaletinden evine dönünce kurallar gereği 14 gün karantinada kalması için bir otele yerleştirildi.

Kız arkadaşı ile buluşmak için otelden kaçan ve toplu taşıma araçlarını kullanan David hakkında soruşturma açıldı. Çarşamba günü mahkemeye çıkarılan David’e 6 ay hapis cezası verdi. Ayrıca 2000 dolar para cezası verilen David, bir ay ve iki hafta ceza olarak evinde kalacak.

David, önümüzdeki 12 boyunca her hangi bir suç işlemesi durumunda kalan cezasını hapiste geçirecek.

Otel çalışanları David’in odasında olmadığını görünce polise haber verdi. Polis güvenlik kameralarını inceleyince David’in kimseye görünmemek için yangın merdiveni kullanarak otelden ayrıldığını tespit etti.

Kız arkadaşının evine gitmek için toplu taşımayı kullandığı tespit edilen David’le yetkililer iletişime geçip 14 gün boyunca dışarı çıkmamasını ve kız arkadaşının evinde kalmasını söylediler.

HAPİS CEZASI ALAN İLK KİŞİ OLDU

Ama David iki gün sonra kız arkadaşı ile kavga edip sevgilisinin evinden de ayrıldı. Mahkemenin hapis cezası verdiği David, Avustralya’da koronavirüs kurallarına uymadığı için hapis cezası alan ilk kişi oldu.