Kılıçdaroğlu’nun Edirne’deki esnaf ziyareti mitinge dönüştü

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 7:29 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 8:45 pm

Partisinin grup toplantısı için Edirne’de bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun esnaf ziyaretine halk yoğun ilgi gösterdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı ve MYK toplantısı için bulunduğu Edirne’de, önce ayçiçeği tarlasında çiftçilerin sorunlarını dinledi. Ardından Saraçlar Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Edirne’nin Büyükdöllük Köyü’nde ayçiçeği üreticisi ile buluşan Kılıçdaroğlu çiftçinin önemini vurgulayarak, “Bu ülkenin insanı sizin ne kadar değerli bir iş yaptığını biliyor, sizler gidince aç kalacağımızı hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.

 HALK BÜYÜK İLGİYLE KARŞILADI

Programına esnaf ziyaretiyle devam eden Kılıçdaroğlu’nu Edirne’de halk büyük ilgiyle karşıladı. Esnaf ziyareti esnasında yoğun kalabalık nedeniyle Kılıçdaroğlu esnaf ziyaretini yarıda bırakarak cadde üzerinde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Halk “Edirne seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Burada halka seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Biz millet ittifakı olarak sizin için çalışıyoruz, halkımız için çalışıyoruz. 7’den 70’e hiçbir ayrım yapmadan, doğusu, batısı; güneyi, kuzeyi, esnafı, sanayicisi, işçisi, memuru, emeklisi, taksicisi, şoförü kim olursa olsun herkesin kazandığı, her evde huzurun olduğu bir ülke inşa edeceğiz. Bunun için bize katılın, bir daha söylüyorum; bunları istiyorsanız bize katılın. Huzur istiyorsanız, bize katılın. Adalet istiyorsanız, bize katılın. Hukuk istiyorsanız, bize katılın. Bu ülkede huzur olsun, bu ülkede barış olsun, bu ülkede insanlar huzur içinde yaşasın istiyorsanız; bize katılın.

Esnaf kardeşlerimden; gelemedim, elimi uzatamadım, tokalaşamadım; kusura bakmayın. İnşallah buraya, daha farklı bir ortamda geleceğiz. Daha farklı bir atmosferde geleceğiz. Çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz. Edirne gibi her tarafı tarih kokan bir kentte yaşıyorsunuz. Mutlu insanlar olmanızı isterim. Çoluğunuzun çocuğunuzun iş sahibi olmasını isterim.

En büyük arzum, huzur içinde bu ülkeyi yaşatmaktır, en büyük arzum…

Bir şeyden daha emin olmanızı isterim. Bay Kemal’in saray merakı yoktur. Bundan emin olmanızı isterim. Sarayları değil, saraylarda oturmak için değil; halk gibi yaşamak isteriz. Halkımız gibi yaşamak isteriz. Hiç kimsenin mağdur olmamasını isteriz. Farklı düşündü diye, insanların hapse atılmasını istemeyiz. Kadın-erkek eşitliği isteriz. Çiftçi, ürettiği ürünün karşılığını alsın isteriz. Bereketli topraklar üzerinde yaşıyorsunuz. Bu topraklar, bereket fışkırdığı sürece sizler hayatta mutlu olacaksınız. Bizim de amacımız zaten bu.”

“EDİRNE’DEN ARDAHAN’A… HEP BERABER”

Daha sonra Edirne’deki esnaf ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, “Edirne’den Ardahan’a barışma, helalleşme, düzelme, canlanma istiyor milletimiz. Hep beraber, hep beraber…” notunu düştü.